Lėktuvo avarija Nigerijoje: gelbėtojai renka palaikus

Nigerijos gelbėtojai pirmadienį rinko apdegusius žmonių lavonus, o tyrėjai ieškojo įrodymų apie 153 žmones skraidinusio keleivinio lėktuvo sudužimo viename Lagoso gyvenamajame rajone priežastis, didėjant nuogąstavimams, kad gyvas neliko nei vienas laineryje buvęs žmogus ir kad žuvo daug buvusių ant žemės.

Policija pirmadienį panaudojo ašarines dujas, vaikydama į nelaimės vietą besirenkančias žmonių minias, o kai kurie desperatiškai veržėsi prie nuolaužų, tikėdamiesi rasti dingusius artimuosius.

Tačiau jiems nebuvo leidžiama prieiti, kol gelbėtojai naršė kol kas didžiausios iš šiemet pasaulyje įvykusių aviacijos katastrofų vietą, sakydami, kad randami palaikai yra sunkiai atpažįstami.

„Aš tenoriu įsitikinti, kaip jis mirė“, - vienas vyras sakė gelbėtojams, turėdamas omenyje savo brolį.

Lėktuvo nuolaužos tebesmilko išdegusiame plote netoli oro uosto viename iš didžiausių Afrikos miestų. Du kranai padėjo valyti griuvėsius ir nuolaužas, aplink kurias susirinko keli tūkstančiai žiūrovų.

Kaip praneša vietos žiniasklaida, ši oro bendrovės „Dana Air“ lainerio „Boeing MD83“ lainerio katastrofa yra didžiausia Nigerijoje nuo 1992 metų, kai Lagose tuojau po pakilimo sudužo karinis lėktuvas C-130 - tąsyk žuvo visi 200 juo skridę žmonės.

Per pastarąjį dešimtmetį Nigerijoje yra įvykusios kelios kitos lėktuvų katastrofos, per kurias žūdavo daugiau nei 100 žmonių, tačiau vėliausia iš jų įvyko 2005 metais.

Gelbėtojai iki pirmadienio ryto iš nuolaužų ištraukė bent 62 lavonus, sakė vienas gelbėjimo tarnybų pareigūnas.

Tuo tarpu Nigerijos prezidentas Goodluckas Jonathanas, kuris dėl šio incidento paskelbė trijų dienų nacionalinį gedulą, pirmadienį ketina aplankyti nelaimės vietą, sakė jo atstovas.

Pareigūnai nurodė, kad jau rasta bent viena iš dviejų lainerio juodųjų dėžių.

Nigerijos aviacijos ministrė sakė, kad lėktuvo įgula apie nepaprastąją padėtį pranešė, kai laineris buvo už 11 jūrmylių (20 kilometrų) nuo oro uosto, bet šios avarijos priežastis kol kas nežinoma.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių