Leisdamiesi nuo Everesto žuvo trys alpinistai

Leisdamiesi nuo Everesto viršūnės sekmadienį žuvo trys alpinistai, pranešė kelionių agentai ir pareigūnai, kurie nurodė, kad šį kopimo sezoną ant aukščiausio pasaulyje kalno iš viso jau žuvo penki žmonės.

Vienas vokietis ir Pietų Korėjos pilietė sekmadienį žuvo ant pietinio Everesto šlaito, pirmadienį pranešė Katmandu įsikūrusios turizmo agentūros „Asian Trekking“ atstovas Angas Tsheringas Sherpa".

„Su liūdesiu pranešame apie Eberhardo Schaafo iš Vokietijos mirtį ant Everesto kalno viršūnės pietinės pusės, - A.Tsh.Sherpa sakė naujienų agentūrai AFP. - Himalajų gelbėtojų asociacijos medikai mano, kad (mirties) priežastis buvo kalnų liga.“Jis pridūrė, kad 44 metų alpinistė Song Won-Bin iš Pietų Korėjos, kurios buvo pasigesta šeštadienį, žuvo ant Balkonu vadinamos šlaito dalies, esančios netoli Everesto viršūnės, iškilusios į 8 848 metrų aukštį virš jūros lygio.

Nepalo turizmo ministerijos pareigūnas Tilakas Pandey Everesto bazinėje stovykloje atskirai žurnalistams sakė, kad sekmadienį ant kalno taip pat žuvo Nepale gimusi Kanados pilietė Shriya Shah.A.Tsh.Sherpa taip pat sakė, kad ant Everesto yra dingęs vienas alpinistas iš Kinijos ir nepalietis vedlys.Daug alpinistų gegužę stengiasi pasinaudoti palankiais orais ir įkopti į šio 8 850 metrų aukščio kalno viršūnę.


Šiame straipsnyje: Everestasalpinizmas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių