Latvijos „Santarvės centras“ neturi priežasčių tikėti pranešimais apie balsų pirkimą

  • Teksto dydis:

Latvijos kairiosios pakraipos prorusiškas „Santarvės centras“ neturi priežasčių netikėti savo nariu Ivaru Zariniu, kuris dalyvavo Latvijos 2014 metų parlamento rinkimuose ir atmeta žiniasklaidos pranešimus, kad siekdamas išrinkimo galėjo papirkinėti rinkėjus, sakė opozicinio „Santarvės centro“ frakcijos kadenciją baigiančiame parlamente lyderis Janis Urbanovičius.

Pasak jo, jeigu bus gauta įrodymų, kad I.Zarinis tikrai papirkinėjo rinkėjus, jis sulauks rimtų pasekmių, bet dabar dar anksti daryti kokias nors išvadas.

„Bijau, kad tai dar ne skandalas, nes tam reikia įrodymų. Veiksime negailestingai, jei bus įrodyta, kad Zarinis organizavo balsų pirkimą“, – sakė J.Urbanovičius.

Jis taip pat atskleidė, kad partijos nariai klausinėjo I.Zarinio apie žiniasklaidos pranešimus.

„Užduodame jam nemalonius klausimus. Tokia dabartinė mūsų reakcija. Jo paaiškinimai kol kas nesudarė sąlygų jokiam sprendimui“, – sakė frakcijos lyderis.

Kaip pranešė žiniasklaida, Latvijos parlamento rinkimų dieną turistiniai autobusai su rinkėjais atvažiavo į vieną rinkimų apylinkę Šiaurės Latvijos Stalbės rajone, kur „Santarvės centras“ niekada nebuvo ypač populiarus. Rinkimų pareigūnai vėliau nustebo sužinoję, kad toje konkrečioje rinkimų apylinkėje neįprastai daug balsų buvo atiduota už „Santarvės centro“ kandidatą I.Zarinį. Pasirodžius naujienoms apie šį įtartiną atvejį I.Zarinis sakė, kad asmeniškai paprašys Saugumo policijos ištirti visas aplinkybes.

„Laikau tai bandymu nukreipti visuomenės dėmesį nuo absoliučių rinkimų pažeidimų, susijusių su valdančiąja (cento dešinės) partija „(„Vienybė“), siekiant sumažinti galimybę, kad rinkimų rezultatai gali būti patikrinti Latgalos regione“, – sakė I.Zarinis.

Latvijos saugumo policija jau yra pradėjusi septynis kriminalinius tyrimus dėl įtariamo balsų pirkimo per parlamento rinkimus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių