Latvijos radijo valdybos pirmininkas traukiasi iš pareigų

  • Teksto dydis:

Latvijos radijo (LR) valdybos pirmininkas Aldis Paulinis nusprendė trauktis iš šio posto, naujienų agentūrai BNS patvirtino LR atstovė Ilzė Zvaigznė.

A.Paulinis apie tokį savo sprendimą pirmadienį paskelbė per LR vadovybės posėdį. Jis nebedirbs nuo kovo 9 dienos.

Nacionalinės elektroninių žiniasklaidos priemonių valdybos narys Ivaras Abuolinis sakė BNS, kad A.Paulinis informavo ją apie savo sprendimą. I.Abuolinis kėlė prielaidą, kad LR valdybos pirmininkas nusprendė trauktis, nes nesugeba dirbti pakankamai intensyviai ir kokybiškai, kaip reikalauja taryba.

Sprendimą, kaip bus renkamas naujas LR valdybos pirmininkas, taryba ptiims susipažinusi su I.Paulinio atsistatydinimo raštu.

Anksčiau buvo skelbta, kad Latvijos radijo darbuotojai planuoja surengti protestą dėl mažų atlyginimų ir nepatenkinamo valdybos darbo, jeigu per derybas nepavyks rasti darbuotojus tenkinančio kompromiso.

Radijo darbuotojų valdybos pirmininkė Mudytė Paeglė sakė, kad dauguma įstaigos darbuotojų nepatenkinti mažais atlyginimais. 2008 metais, kilus pasaulinei ekonomikos krizei, darbuotojai buvo sutikę, kad jų atlyginimai būtų sumažinti 12 proc., taip pat įsipareigoję mėnesį per metus dirbti neatlygintinai, kad įmonė nebankrutuotų. Daugeliui darbuotojų atlyginimai nuo to laiko nebuvo padidinti, todėl žmonės jaučiasi įskaudinti, aiškino M.Paeglė.

Be to, darbuotojai nepatenkinti atlyginimų nustatymo sistema, nepakankamai atsižvelgiančia į užimamas pareigas ir kvalifikacijas. Nepasitenkinimą kursto ir faktas, kad vieni darbuotojai gauna priedus prie atlyginimo, o kiti - ne.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių