Latvijos prezidentas vis dar – intensyviosios terapijos skyriuje

  • Teksto dydis:

Latvijos prezidento Raimondo Vėjuonio sveikatos būklė tebevertinama esanti stabili, nors kol kas nežinoma, kada jis bus perkeltas iš intensyvios terapijos skyriaus, sakė naujienų agentūrai LETA Paulo Stradinio klinikinės universitetinės ligoninės atstovė Lasma Sylė.

Pasak jos, prezidento būklė atitinka ligos sunkumą. Su juo galima kalbėtis, gydymas tęsiamas pagal planą. Šią dieną R.Vėjuonis dar tikrai praleis intensyvios terapijos palatoje.

Kaip anksčiau šią savaitę pranešė L.Sylė, prezidentui buvo skubiai atlikta operacija, kad būtų galima likviduoti infekcijos židinį širdyje ir nebeleisti jai toliau plisti.

Infekuotą širdies vožtuvą chirurgai pakeitė dirbtiniu. Po 4,5 valandos trukusios operacijos medikai pranešė, kad prezidento būklė yra stabili ir normali, atsižvelgiant į jo išgyventą chirurginę intervenciją.

R.Vėjuonis buvo paguldytas į ligoninę pirmadienį, kai po atliktų tyrimų medikai konstatavo sepsinę infekciją, kuri palietė širdies vožtuvą. Anot specialistų, ši infekcija galėjo išsivystyti kaip komplikacija po gripo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių