Latvijos prezidentas nevažiuos į Pergalės dienos minėjimą Maskvoje

  • Teksto dydis:

Latvijos prezidentas Andris Bėrzinis nevažiuos į Maskvą dalyvauti Gegužės 9-osios šventėje, pranešė prezidento atstovė Lyga Krapanė.

Tokio sprendimo priėmimas susijęs su sausio 19 dieną ES užsienio reikalų ministrų susitikime buvusia diskusija, taip pat dėl Rusijos veiksmų pablogėjus padėčiai Ukrainos rytuose ir taikių gyventojų žūties tame regione.

Latvijos prezidentas pergalės prieš nacizmą Latvijoje metines tradiciškai mini, prisimindamas žuvusiuosius per Antrąjį pasaulinį karą kartu su veteranais, kurie kovėsi ir vienoje, ir kitoje fronto pusėje, sakė L.Krapanė.

Latvijos užsienio reikalų ministras Edgaras Rinkevičius pažymėjo, kad prezidentas taip apsisprendė tinkamu metu.

„Manau, kad prezidentas pasirinko tinkamą momentą, taip pat manau, kad šis klausimas galutinai baigtas“, – pasakė ministras žurnalistams antradienį.

E.Rinkevičius paaiškino, kad „dabartinė situacija yra simboliška – viena vertus, Rusijos pergalės prieš nacizmą dieną, o kita vertus, padėties Ukrainos rytuose pablogėjimas“.

Paklaustas, ar tai jis pataręs prezidentui nevykti į Maskvą per susitikimą antradienį. E.Rinkevičius atsakė, jog jiedu šia tema kalbėjosi ne kartą.

„Aš visuomet sakydavau taip: esu įsitikinęs, kad prezidentas priims tinkamą ir teisingą sprendimą; taip ir įvyko, mano nuomone“, – pridūrė ministras.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vargu

Vargu portretas
Maskvoj kas lauks europos fasistu.Karo laiku degalais hitlerio kariuomene aprupino AMERIKA

Buivydas

Buivydas portretas
Gal jau laikas baigti tuos pergalės džiaugsmus ? Nes beveik du metus, nuo 1939 iki 1941 metų Stalinas buvo Hitlerio sąjungininkas. Ir 1941 birželį vokiečių lėktuvai ir vokiečių tankai veržėsi į Sovietų Sąjungą užsipylę bakus su rusų naftos degalais.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių