Latvijos parlamentas pritarė draudimui cirkuose naudoti laukinius gyvūnus

  • Teksto dydis:

Latvijos Seimas ketvirtadienį preliminariai pritarė gyvūnų apsaugos įstatymo pataisai, kurioje numatomas draudimas naudoti laukinius gyvūnus cirko vaidinimuose.

Ši pataisa taip pat bus taikoma keliaujančioms cirko trupėms, kurios yra registruotos Europos Sąjungoje ir gali nevaržomai judėti po jos teritoriją, taip pat keliaujantiems cirkams iš trečiųjų šalių. Draudimas netaikomas naminių gyvūnų ir gyvulių pasirodymams.

Anksčiau parlamento komisija šios pataisos nepalaikė.

Gyvūnų apsaugos įstatymo pataisos projekte taip pat numatyta patikslinti Europos Parlamento ir Europos Sąjungos direktyvų, užtikrinančių gyvūnų apsaugą, perėmimo normas.

Iniciatyvos uždrausti cirko pasirodymuose naudoti laukinius gyvūnus 2015 metais ėmėsi Maisto ir veterinarijos tarnyba.

Laukinių gyvūnų panaudojimą cirko vaidinimuose draudžia daugelis Europos šalių. Visi Latvijoje cirko vaidinimuose pasirodantys laukiniai gyvūnai yra įvežami kartu su keliaujančiais cirkais iš kitų šalių.

Kaip pranešta anksčiau, Latvijos Seimui buvo pateikta peticija „Žmoniškas cirkas“ su 26 tūkst. parašų; joje reikalaujama uždrausti naudoti gyvūnus cirko pasirodymuose.

Ketvirtadienį kelios gyvūnų gynimo organizacijos šalia parlamento pastato surengė protesto akciją „Už žmonišką cirką“, išreikšdamos savo palaikymą planuojamoms įstatymo pataisoms.

Liaudies ūkio komisija kovo 21 dieną šioms pataisoms nepritarė.

Gyvūnų apsaugos įstatymo pataisų Seime dar laukia antras it trečias nagrinėjimas.


Šiame straipsnyje: Latvijacirkaslaukiniai gyvūnai

NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Apmaudu.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių