Latvijos parlamentas patvirtino naują vyriausybę

  • Teksto dydis:

Latvijos parlamentas ketvirtadienį neeiliniame posėdyje patvirtino naują vyriausybę, vadovaujamą Mario Kučinskio iš centristinės Žaliųjų ir valstiečių sąjungos (ZZS).

Per balsavimą paramą M.Kučinskio ministrų kabinetui išreiškė 60 įstatymų leidėjų iš trijų valdančiosios koalicijos partijų, o 32 opozicijai priklausantys Seimo nariai pasisakė prieš.

Naujajame kabinete yra 11-a ministrų iš ankstesnės vyriausybės, iš kurių aštuoni toliau dirbs savo postuose, o trys paskirti vadovauti kitoms ministerijoms.  

ZZS naujoje vyriausybėje atstovauja premjeras M.Kučinskis, gynybos ministras Raimondas Bergmanis, finansų ministrė Dana Reizniecė-Uozola, sveikatos apsaugos ministras Guntis Belevičas, susisiekimo ministras (Uldis Augulis), žemės ūkio ministras Janis Duklavas.

Naujoje vyriausybėje taip pat dirbs penki „Vienybės“ ministrai: užsienio reikalų – Edgaras Rinkevičius, švietimo ir mokslo – Karlis Šadurskis, vidaus reikalų – Richardas Kozlovskis,   ekonomikos – Arvilas Ašeradenas, socialinės apsaugos – Janis Reiras.

Nacionalinis aljansas vyriausybėje turės tris ministrų postus: aplinkos ir regioninės plėtros – Kasparas Gerhardas, teisingumo – Dzintaras Rasnačas ir kultūros – Dacė Melbardė.  

Tai yra 39-oji Latvijos vyriausybė. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių