Latvijos ministras: Rusijos sankcijos ES skaudžiai smogtų Latvijos ekonomikai

  • Teksto dydis:

Rusijos atsakomosios sankcijos Europos Sąjungai (ES), jei ji tokias įvestų, skaudžiai smogtų Latvijos ekonomikai, pareiškė šalies ūkio ministras. Viačeslavas Dombrovskis prognozuoja, kad šalies bendrasis vidaus produktas dėl to galėtų smukti 10 procentų.

Jo manymu, Rusija nusitaikytų pirmiausia į kaimyninių ES šalių maisto pramonę, tranzito ir energetikos sektorius.

„Nereikia puoselėti iliuzijų. Naujos ES sankcijos Rusijai neturės tiesioginės įtakos Latvijos ekonomikai, tačiau jos gali išprovokuoti Rusijos atsakomuosius veiksmus, kurie gali būti orientuoti į nedideles kaimynines valstybes, taip pat ir Latviją, kuri yra ekonomiškai glaudžiai susijusi su didžiąja kaimyne. Rusijos atsakomosios sankcijos gali būti gana skaudžios mums“, – Latvijos visuomeninei televizijai sakė Latvijos ministras.

V.Dombrovskio manymu, Rusijos sankcijų pasekmės nebūtų tokios naikinančios, kaip 2009 metų krizė, kai Latvijos ūkis smuko 18 procentų.

„Tokių padarinių nebūtų net ir tuo atveju, jei Rusija visiškai uždarytų sieną. Blogiausiu atveju, Latvijos bendrasis vidaus produktas dėl Rusijos atsakomųjų sankcijų susitrauktų 10 proc.“, – sakė V.Dombrovskis.

Ketvirtadienį įsigaliojęs pirmųjų ES didesnio masto ekonominių sankcijų Rusijai dėl jos vaidmens Ukrainos krizėje paketas nukreiptas prieš Rusijos bankų sektorių, gynybos ir jautriųjų technologijų sektorius, įskaitant naftos pramonę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Amerika

Amerika portretas
Kodel giii nieks amerika nemini kada kurstomi karai zudomi zmones irakas afganistanas sirija libija kodel......... paziurekit ka jie padare su tom tautom...... siulau nuvikti jums livija ir pasiziureti kaip atrodo amierikietiska demokratija ....visoms tautoms laisve ir draugiste

kvailiui

kvailiui portretas
O ka rusai norejo kariuomene atsiusti? Zmogus teisingai galvoja Jo kisenes pilnos-galvoti reikia apie tuos kuriu kisenes tuscios O tokiu daug Protingas niekad nespiaudis i didzios valstybes puse

tam viačeslavui

tam viačeslavui portretas
matyt, tikras ruskis esi, jei jau virkauji, dambrovski. Na, bus kiek nepatogumų, iškentėsit, bet nebus ruskių kariuomenės, jų bobų ir jų pačių. Tai ko rypauji? Gaila ruskių, viačeslavai, sankcijų išsigandai? jau tu rusiją įvardiji "didžiaja" valstybe? o kuom ji tokia didi? plotu? Protu? Ar grobuoniškomis užmačiomis? Tikras kinkadrebys tas pseudolatvis viače-slavas.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių