Latvijos geležinkeliai: kompensacijos dydis priklausys nuo Rengės atstatymo

  • Teksto dydis:

Latvijos geležinkelių atstovas sako, jog įmonė analizuoja galimybę iš Lietuvos reikalauti kompensacijos už išardytą geležinkelį iš Mažeikių į Rengę. Jos dydis priklausytų nuo to, kaip greitai bus atstatytas Mažeikių-Rengės ruožas, nes tai yra kompanijos prioritetas, sako Maris Ozolas.

Jis BNS patvirtino, kad Latvijos geležinkeliai vertina situaciją ir skaičiuoja nuostolius, patirtus dėl ruožo išardymo. Vis dėlto jis pabrėžė, kad kol negautas Europos Komisijos nutarimas, bendrovė dar nenusprendė, kaip elgsis toliau.

"Lietuvos geležinkelių" vadovas Mantas Bartuška šią savaitę sakė, kad Latvijos geležinkelių mėginimai reikalauti kompensacijos būtų beprasmiai, jei tam nebūtų pagrindo.

"Lietuvos geležinkeliai" žada skųsti EK skirtą beveik 28 mln. eurų baudą už išardytą geležinkelį, kurį įmonė žada atstatyti.

EK spalio pradžioje "Lietuvos geležinkeliams" skyrė baudą už tai, kad jie 2008 metais išardė 19 km ruožą į Latviją.

Po šio sprendimo "Orlen Lietuva", Latvijos geležinkeliai ar kitos nukentėjusios šalys galėtų teikti ieškinius dėl žalos atlyginimo. M. Bartuška pažymėjo, kad įmonė šiuo metu derasi su "Orlen", todėl bylinėjimosi su juo tikimasi išvengti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių