Latvijoje visiems atvykstantiems į medicinos įstaigas reikės testuotis dėl COVID-19

Atsižvelgiant į epidemiologinę situaciją Latvijoje, visi atvykstantys į medicinos įstaigas privalės atlikti greitąjį antigenų testą dėl COVID-19, sakoma antradienį Latvijos sveikatos apsaugos ministerijos paskelbtame informaciniame pranešime.

Šis vyriausybės patvirtintas reikalavimas galios nuo lapkričio 1 dienos iki 2022 metų sausio 11-osios.

Ministerija baiminasi, kad COVID-19 protrūkis netrukus palies ir gydymo įstaigas, dar labiau apribodamas sveikatos priežiūros paslaugų teikimą, todėl būtina visus lankytojus ir pacientus tikrinti dėl COVID-19.

Taip pat numatoma, kad greituosius testus atliks greitosios pagalbos tarnybų ekipažai atvykę pas pacientus, kad guldymo į ligoninę atvejais iš karto būtų imtasi būtinų atsargumo priemonių.

Lapkričio mėnesį gydymo įstaigose besilankantiems pacientams tirti papildomai turėtų būti skirti 5 264 338 eurai, o laikotarpiui nuo 2022 metų sausio 1 iki 11 dienos reikės dar 1 867 998 eurų.

Greitosios pagalbos tarnyba nuo spalio 26 iki lapkričio 19 dienos panaudos 10 tūkst. antigenų testų, kuriuos padovanojo Rygos Rytų universitetinė klinikinė ligoninė. Likusiam laikotarpiui iki kitų metų sausio 11 dienos Greitosios pagalbos tarnybai reikės dar 21 600 testų.

Greitiesiems antigenų tyrimams reikalingos lėšos bus skirtos iš nenumatytų atvejų fondo.

Sveikatos apsaugos ministerijos atstovas Kasparas Beržinis antradienį vyriausybės posėdyje sakė, kad greitieji antigenų testai ateityje gali būti naudojami ir viešajame sektoriuje bei mokyklose. Sprendimas dėl to kol kas nebuvo priimtas.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių