Latvijoje „Vienybės“ vadovu išrinktas buvęs eurokomisaras

  • Teksto dydis:

Latvijoje šeštadienį per neeilinį partijos „Vienybė“ suvažiavimą naujuoju pirmininku išrinktas buvęs eurokomisaras Andris Piebalgas.

Iš 427 delegatų, užsiregistravusių suvažiavime, už A.Piebalgą balsavo daugiau kaip 230.

Į tą patį postą pretendavo dar ir Seimo deputatas Edvardas Smiltenis, kuris yra „Vienybės“ frakcijos parlamente pirmininkas.

Prieš balsavimą A.Piebalgas delegatams sakė, kad „Vienybė“ turi susigrąžinti savo reputaciją kaip įstatymo viršenybės partija, visiškai netoleruojanti interesų konfliktų ir įstatymų ignoravimo.

Kalbėdama apie savo partijos problemas, jis pabrėžė, kad „Vienybė“ turi keistis, jeigu nori išlaikyti savo vaidmenį ir įtaką Latvijos politikoje.

„Negalime sau leisti populizmo, viešai plauti savo nešvarius marškinius, ar ignoruoti bendrus partijos interesus“, – nurodė A.Piebalgas.

Latvija turi tapti stipri ir išmintinga valstybė, ir jokia kita partija tik „Vienybė“ pajėgi tai pasiekti, pažymėjo jis.

A.Piebalgas nuo 2010 iki 2014 metų buvo ES Komisijos plėtros reikalų komisaras, energetikos komisaras 2004-2009 metais. Dar anksčiau tarnavo Latvijos ambasadoriumi Europos Sąjungoje.

Į „Vienybės“ partiją įstojo 2014 metais ir tų pačių metų gruodį buvo išrinktas į partijos valdybą.

Prie partijos vairo A.Piebalgas pakeis Solvitą Abuoltinią, kuri anksčiau sakė nesieksianti perrinkimo, nes suprantanti, kad „Vienybės“ atgimimui reikia realių pokyčių.


Šiame straipsnyje: Andris PiebalgasvienybėLatvija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių