Latvijoje siūloma įvesti privalomąjį karinį mokymą moksleiviams

  • Teksto dydis:

Naujojo Latvijos ginkluotųjų pajėgų vado Leonido Kalninio nuomone, jo šalyje reikia vėl įvesti privalomąjį karinį mokymą moksleiviams.

Per interviu žurnalui „Ir“ jis pareiškė, kad reikėtų motyvuoti ir studentus – sudaryti jiems galimybę lankyti nuodugnius karinio parengimo kursus, kad aukštųjų mokyklų absolventai iškart galėtų tapti karininkais. Asmenys, nenorintys siekti karininko karjeros, galėtų tapti Nacionalinės gvardijos nariais, turinčiais pagrindinių įgūdžių, sako L. Kalninis.

Jo manymu, plačiai neįtraukus visuomenės neįmanoma gynybos sistemos pakelti į reikiamą lygį. Visgi privalomosios karinės tarnybos grąžinimui L. Kalninis nepritaria.

Pasak kariškio, kariuomenė privalo aktyviau bendradarbiauti su savivaldybėmis ir integruoti jas į gynybos sistemą. Tokiu būdu būtų efektyviau reaguojama į krizes ir būtų vykdomos palaikymo funkcijos.

Vis dėlto L. Kalninis sakė norįs, kad Latvijos visuomenė nebijotų Rusijos keliamos grėsmės ir nesureikšmintų žiniasklaidoje neretai pasirodančių įvairaus plauko „ekspertų“ bauginamų pareiškimų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių