Latvijoje įteisinta dviguba pilietybė

Latvijos parlamentas įteisino dvigubą pilietybę. Pilietybės įstatymo pataisų projektas rengtas dvejus metus, o ketvirtadienį patvirtintas parlamente po keletą valandų trukusių ginčų. Naujosios pataisos įsigalios spalio 1-ąją.

Į dvigubą pilietybę galės pretenduoti buvę tremtiniai ir jų palikuonys, šiuo metu gyvenantys kitose šalyse. Taip pat ir latviai, turintys NATO, Europos Sąjungos ar Europos laisvosios prekybos sutarčiai priklausančių šalių pilietybę.

Išimtis padaryta tautiečiams iš Australijos, Brazilijos ir Naujosios Zelandijos – šiose šalyse gyvena keliasdešimt tūkstančių latvių kilmės asmenų. Jų protėviai čia atvyko dar caro laikais.

Dviguba pilietybe priklausys ir lybiams. Jie dabartinėje Latvijos teritorijoje gyveno dar prieš čia atsikraustant baltams. Lybių Latvijoje mažai belikę, ir tie patys – sulatvėję.

Užsienyje gimę ir kitos šalies piliečiais pripažinti latvių vaikai Latvijos pilietybę gaus, jeigu ją turės bent vienas iš tėvų.

Latvijos pilietybė lengviau bus suteikiama po 1991-ųjų rugpjūčio 21-osios gimusiems nepiliečių (daugiausia – rusakalbių) vaikams, jeigu jie nebus turėję kitų šalių pilietybės ir nuolat gyvens Latvijoje.

Beje, dvigubą pilietybę jau turi beveik 25 tūkst. užsienyje gyvenančių latvių. Tai – asmenys, spėję iki 1995 metų liepos 1 d. savo duomenis pateikti Gyventojų registrui. Jiems buvo leista išsaugoti ir Latvijos pilietybę.


Šiame straipsnyje: LatvijaDviguba pilietybė

NAUJAUSI KOMENTARAI

degradai

degradai portretas
cirkas. rusu tauta

Estas

Estas portretas
Latvis ar rusas, jokio skrtumo....

Vytas

Vytas portretas
siulau mums isiteisinti sesiaguba pilietybe- butume bent jau originalus ir pragarsetume, nes tik vienguba pilietybe turi prasme: ta supras kiekvienas paskaites konstitucijoje apie pilieciu teises ir pareigas- pilietybe kaip santuoka: juk negali buti dviguboje santuokoje.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių