Latvija suskaičiavo: žala dėl sovietų okupacijos siekia 185 mlrd. eurų

  • Teksto dydis:

Latvijos komisija, kuri buvo įsteigta įvertinti dėl sovietų okupacijos Latvijos valstybės patirtą žalą, pareiškė, kad ši žala siekia 185 mlrd. eurų, pirmadienį pranešė naujienų portalas „Delfi“.

Vien Latvijos demografiniai nuostoliai gali sudaryti daugiau nei kelias dešimtis milijardų eurų, sakė komisijos atstovė spaudai Ruta Pazderė.

2014 metais R.Pazderė žurnalistams sakė, kad bendra sovietų okupacijos padarytos žalos Latvijai suma gali viršyti 300 mlrd. eurų.

Komisijoje dirba ekspertai iš Latvijos generalinės prokuratūros, Latvijos karo muziejaus, Baltijos ir Šiaurės šalių tyrimų centro, Latvijos okupacijos muziejaus, Latvijos okupacijos tyrėjų draugijos, Latvijos universiteto, taip pat ekonomikos, užsienio reikalų, gynybos, aplinkos apsaugos ir regionų vystymo ministerijų.

Komisija dirbo nuo 2005 metų, tačiau 2009-aisiais buvo priversta nutraukti veiklą dėl nepakankamo finansavimo, kuris sumažėjo šalį ištikus ekonominei krizei. Latvijos vyriausybės sprendimu komisija darbą atnaujino 2013 metų lapkritį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kas

Kas  portretas
Jau ne kauktu. Tai latviams visos buvusios sajungos tautos , tame tarpe ir Rusija , turi pateikti ieškinį dėl pries 99 metus sukelta ir įvykdyta revoliuciją. Ačiū latvijos šauliams.

pirmiem dviem

pirmiem dviem portretas
Paziurek kaip gyvena salys- kur ruskiai nebuvo izenge- nei emigracijos, nei girtuoklysciu, beto pasistate gerokai geresnes gamyklas.... Taip kad i buda rusiski shunys

Keista

Keista portretas
CCCP atnese tik nuotolius ????.........O kas Lietuvoje pastate gamyklas,kelius,oro uostus....Per nepriklausomybes metus tai buvo sugriauta,prixvatizuota...Rusai per tremimus tiek nesmazino lietuviu skaiciaus,kiek dabartine valdzia per ekonomine emigracija.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių