Latvija nesitrauks iš Afganistano

Galimybė nutraukti Latvijos dalyvavimą misijoje Afganistane šiuo metu nesvarstoma, bet kaip techniškai bus nagrinėjamas šis klausimas ir kada pagal Jungtinių Tautų mandatą bus priimtas oficialus sprendimas, paaiškės artimiausiomis savaitėmis.
Tai trečiadienį televizijos kanalo LNT laidoje "900 sekundžių" sakė Latvijos premjeras Valdis Dombrovskis.

Jis pridūrė, kad atsakingi Latvijos ministrai - užsienio reikalų ir gynybos - pritaria misijos pratęsimui, bet ar greitai bus priimtas sprendimas, priklausys nuo to, kada bus gautas JT mandatas.

Sprendžiant iš pokalbių su užsienio reikalų ir gynybos ministrais, neatrodo, kad Latvija gali nutraukti dalyvavimą misijoje Afganistane, pabrėžė vyriausybės vadovas.

"Manau, kad tai taip pat svarbus politinis klausimas. Mes Šiaurės Atlanto aljanse visada pritarėme kolektyvinio saugumo sistemai. Aišku, kad tokiu atveju mes negalime būti tik kolektyvinės gynybos vartotojai, mums reikia įnešti savo indėlį į ją", - sakė jis.

Kada bus priimtas sprendimas dėl misijos pratęsimo ir ar padarys tai dabartinė ar kita vyriausybė, priklauso nuo JT mandato. "Kaip techniškai vyks šių klausimų sprendimas - tai artimiausių savaičių klausimas", - paaiškino premjeras.


Šiame straipsnyje: LatvijaAfganistanaskariai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių