Latvija artimiausiu metu peržiūrės su pabėgėlių priėmimu susijusius klausimus

  • Teksto dydis:

Latvijos vyriausybė per vieną artimiausių savo posėdžių peržiūrės dabartinę padėtį ir naujausius pranešimus, susijusius su pabėgėliais, kuriuos priėmė Latvija pagal jų perkėlimo programą, pirmadienį po koalicijos susitikimo pranešė ministras pirmininkas Maris Kučinskis.

Pasak premjero, pats faktas, kad pagal ES pabėgėlių perkėlimo programą Latvijos priimti pabėgėliai nusprendė išvykti į kitas šalis, turinčias patrauklesnę socialinių garantijų sistemą, nėra netikėtas. Be to, tai yra viena priežasčių, dėl kurių Latvija atsilieka įgyvendindama jai nustatytą pabėgėlių kvotą, sakė jis.

M.Kučinskis pripažino, kad pabėgėlių priėmimo procese atvykėliai susiduria su tam tikromis problemomis, pavyzdžiui, dėl avanso būstui išnuomoti, kyla problemų dėl darbo.

„Mes nebūsime totalitarinė šalis ir nepastatysime sienos, kuri visus sustabdytų“, – kalbėjo Latvijos premjeras.

Remiantis žiniasklaidos pranešimais, iš 23 pabėgėlių, kuriuos priėmė Latvija pagal ES pabėgėlių perkėlimo programą, 21 jau išvyko į Vokietiją. Tačiau pabėgėlių priėmimo procese dalyvaujančios institucijos apie tai oficialiai informuotos nebuvo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nuomone is ziniasklaidos.

Nuomone is ziniasklaidos. portretas
Stai jiems reikia Vokietijos ,Svedijos,Anglijos ir kitu valstybiu kur pasalpos didziules.pas mus atvyko trys seimos .is ju galimai nores isidarbinti trys vyrai,o kitus virs dvidesimt reikes pasalpu.O saviem j truksta.Algos ,pensijos mazos.kas musu pasigailes? Jie bega ne nuo karo,o kaip skaiciau juos kviecia Putino parankiniai ES vardu zadedami aukso kalnus.

Algis

Algis portretas
Ir tai Vargsiukai kurie pabego nuo karo? Greiciau ekonominiai migrantai kurie renkasi Europos sali.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių