Labdaros renginyje D. Trumpas ir H. Clinton keitėsi pašaipiomis replikomis

  • Teksto dydis:

JAV kandidatai į prezidentus Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) ir Hillary Clinton (Hilari Klinton) padarė pertrauką itin nuožmioje kampanijoje, bet visiškai nuo jos neatitrūko, kai ketvirtadienį dalyvavo vienoje iškilmingoje labdaros vakarienėje, turinčioje įnešti bent kiek gaivumo, likus aštuonioms savaitėms iki lapkričio 8-ąją vyksiančių rinkimų.

Per kasmet vykstančią Alfredo E. Smitho (Alfredo E. Smito) memorialinio fondo vakarienę abu kandidatai į prezidentus apsikeitė keletu juokelių, tačiau kai kurie D.Trumpo pasakyti pokštai buvo nušvilpti.

Paprastai šis renginys, kurio metu renkamos lėšos katalikiškoms labdaros organizacijoms, yra vienas linksmesnių įvykių įtemptame prezidentinės kampanijos kalendoriuje.

Per vakarienę, kuri vyko prašmatniame viešbutyje „Waldorf-Astoria“. Abu kandidatai, pasodinti šalia Niujorko kardinolo Timothy Dolando (Timočio Dolando), pakaitomis šaipėsi iš savęs ir vienas kito. Jie vėl susitiko praėjus vos dienai po to, kai varžėsi savo paskutiniuose televizijos debatuose per šią kampaniją.

D.Trumpo mėginimai pajuokauti dažniausiai buvo nepakankamai saviironiški. Ir vienąsyk, kai jis bandė pasijuokti iš savęs, pokšto kulminacija vis tiek kirto jo žmonai Melania (Melanijai).

„Michelle Obama (Mišelė Obama) sako kalbą ir visiems ji patinka. Nuostabu, – sakė jis. – Tačiau kai mano žmona Melania sako tą pačią kalbą, žmonės pradeda prie jos kabinėtis!“

Šia replika jis užsiminė apie žmonos sakytą kalbą, kurios dalį ji pasisavino iš įkvepiančios kalbos, pasakytos Michelle Obamos per 2008-ųjų prezidentinę kampaniją.

„Jai teko daug įžeidimų“, – sakė D.Trumpas, o jo slovėnų kilmės žmona, buvusi manekenė, Melania turėjo kęsti minios reakciją.

„Oi, man šįvakar nuo jos klius, kai grįšim namo“, – pridūrė kandidatas.

D.Trumpui bebaigiant savo monologą, jo juokeliai darėsi vis juodesni ir sulaukdavo vis garsesnio publikos, susirinkusios paaukoti pinigų nepasiturintiems vaikams, nušvilpimo.

Jis vis laidė kandžias replikas apie nutekintus H.Clinton elektroninius laiškus ir vadino demokratų kandidatę „korumpuota“.

„Hillary mano, kad būtina apgaudinėti žmones turint vienokią viešą politiką ir visiškai kitokią privačią“, – sakė jis.

„Na, o dabar ji yra viešumoje ir apsimetinėja, kad visai nejaučia neapykantos katalikams“, – išrėžė D.Trumpas.

„Net nežinau, Hillary, ant ko jie pyksta – ant tavęs ar manęs“, – sakė D.Trumpas mėgindamas nutildyti dar vieną Niujorko elito švilpimo bangą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių