L. Kojala: D. Trumpo politika kelia nerimą dėl nežinojimo

  • Teksto dydis:

Donaldas Trumpas buvo prisaikdintas JAV prezidentu, bet politikos naujoko būsima veikla kelia nerimą, pabrėžia Rytų Europos studijų centro direktorius Linas Kojala. Jo teigimu, nors D. Trumpas nubrėžė savo būsimos politikos gaires, kol kas neaišku, kaip tai bus įgyvendinama, ir iš to kyla nerimas.

Seimo narys, buvęs Lietuvos ambasadorius JAV Žygimantas Pavilionis D. Trumpo inauguracinėje kalboje įžvelgė, kad tai bus interesų vedamas prezidentas.

Tuo metu Rytų Europos studijų centro direktorius L. Kojala sako, kad D. Trumpas pasakė savo kalboje vieną naują dalyką – JAV nesistengs primesti demokratijos modelio kitoms valstybėms, esą tai bus daroma per pavyzdį, kad šalys pačios norėtų sekti Amerika.

Apžvalgininkams vertinant D. Trumpo būsimos politikos kontūrus, kalbama apie įtakos zonų susiskirstymą. Ž. Pavilionis teigia, kad reikia patiems būti aktyviems dalyvaujant tuose dalijimosi procesuose – raginti Lietuvoje kurti gamyklas, investuoti, skatinti verslą.

Visas pokalbis su ekspertais – įraše.

 


Šiame straipsnyje: Donaldas TrumpasJAVpolitika

NAUJAUSI KOMENTARAI

nejaugi

nejaugi portretas
puse jav narkomanai ir debilai kad dasileido iki to lygio o gal czv /uzmigdytas/ mosado ar kt. spec. t.?su tokia psichika ir draugais generolais/pasiutes suo/ netoli iki 3 pasaulinio genocido ir ka galvoja kongresas? ar ir ten /miega/ debilai? nejaugi viska lemia pinigai/

Anonimas

Anonimas portretas
politologas,pažinojau vieną senelį šimtametų,tai buvo,daug protingesnis už šitą pienburnį landzbergio komjaunuolį

Anonimas

Anonimas portretas
visciukas mat vista mokina,dievuliau sventas,sitas megztaberetis mat dar kazka miauksi,tpfu ble
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių