Kur karališkasis kūdikis? Ar Kate vėluoja?

  • Teksto dydis:

Kai skaitysite šį pranešimą, Kembridžo kunigaikštienė jau gali gimdyti. Arba tai gali nutikti po kelių valandų. Arba dienų. Arba savaičių.

Britų princui Williamui (Viljamui) ir jo žmonai Kate (Keit) laukiant savo pirmagimio – ir būsimojo sosto įpėdinio – gimimo, kai kas mano, kad karališkasis kūdikis jau yra pernešiotas, nors Bakingamo rūmai tikslios gimdymo datos ir nebuvo nurodę.

Daugelis britų žiniasklaidoje prognozavo, kad kūdikis turėjo gimti dar praėjusią savaitę, o ir pats princas šiuo metu yra pasiėmęs atostogų.

Dešimtys reporterių jau stovyklauja prie ligoninės Londono centre, kur Kate turi gimdyti. Rūmai yra pranešę tik tai, kad kunigaikštienė turi gimdyti „liepos viduryje“.

Tačiau specialistai sako, jog nėra priežasties galvoti, kad kūdikis jau yra pernešiotas; apskaičiuojamos gimdymų datos geriausiu atveju yra patirtimi remiami spėjimai, kurių paklaidos riba gali būti nuo dviejų iki trijų savaičių.
"Kūdikis ateis, kai bus pasirengęs", - sakė pribuvėja ir Karališkojo pribuvėjų koledžo patarėja Janet Fyle (Džanet Fail).

Pasak jos, gimdymo data apskaičiuojama pagal pirmąją paskutinių moters mėnesinių dieną. Tada pridedamos septynios dienos ir devyni mėnesiai.

"Tačiau gamta yra pagrindinė lėmėja ir mes niekaip negalime to pakeisti", - sakė J.Fyle.

Ji sakė, kad sveika nėščioji, kokia ir atrodo Kembridžo kunigaikštienė, neturėtų nerimauti, jei nepagimdė prognozuojamu laiku. Gimdymą gali uždelsti daug veiksnių, tarp jų – netaisyklinga kūdikio galvutės padėtis.

"Tiesiog kūdikiui gali prireikti šiek tiek laiko atsidurti teisingoje padėtyje", - sakė ji.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių