Kunigaikštienė Camilla gyrė Kroatijos aktyvistus

  • Teksto dydis:

Didžiosios Britanijos sosto įpėdinį princą Charlesą (Čarlzą) vizito Kroatijoje metu lydinti jo sutuoktinė Camilla (Kamila) antradienį gyrė karo metų išžaginimo aukomis besirūpinančią aktyvistų grupę.

„Jūs padarėte gerą darbą, jūs padrąsinote moteris pralaužti tylą, ieškoti pagalbos ir teisinės apsaugos“, – sakė Kornvalio kunigaikštienė Camilla, kurią citavo valstybinė naujienų agentūra HINA.

Camilla, kuri yra aktyvi kovotoja prieš seksualinę prievartą, į Kroatiją atvyko pirmadienį, lydėdama savo sutuoktinį šešių dienų kelionėje, kurios metu pora taip pat aplankys Serbiją, Juodkalniją ir Kosovą.

Per dešimtojo dešimtmečio karus, kurie lydėjo buvusios Jugoslavijos subyrėjimą, turimais duomenimis, buvo įvykdyta iki 50 tūkst. išžaginimų.

Jų aukos, kurių didžioji dalis buvo Bosnijos musulmonės, mažai kam rūpėjo, nors pernai Kroatija priėmė įstatymą, numatantį kompensacijas išžaginimų aukoms, nukentėjusioms per 1991-1995 metų karą.

Princas Charlesas antradienį dalyvavo susitikime su religiniais lyderiais Osijeke, kuriame buvo kalbama apie tarpreliginio dialogo svarbą taikos atkūrime.

Šis Charleso oficialus vizitas šiame regione yra jau devintas, o Camillos – pirmas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių