Krokodilas Australijos rinkimuose prognozuoja sėkmę premjerui

  • Teksto dydis:

Didžiulis roplys, matytas pasaulinio pasisekimo sulaukusiame filme „Krokodilas Dandis“ (Crocodile Dundee), nusprendė, kad dabartinis Australijos premjeras Malcolmas Turnbullas (Malkolmas Ternbalas) turi daugiausiai galimybių laimėti šeštadienį vyksiančius nacionalinius rinkimus.

Briaunagalviui krokodilui Bertui, 5 m ilgio ir per 80 metų amžiaus padarui, buvo pasiūlyta pasirinkti M.Turnbullą arba opozicinės Leiboristų partijos lyderį Billą Shorteną (Bilą Šorteną).

„Jis yra linkęs pagalvoti, priimdamas tokius sprendimus“, – naujienų agentūrai AFP sakė šiauriniame Darvino mieste įsikūrusio zoologijos sodo „Crocosaurus Cove“, kuriame gyvena Bertas, atstovas Jamesas Robinsonas (Džeimsas Robinsonas).

Abiejų lyderių nuotraukos buvo pakabintos ant virvelių virš baseino, kuriame plaukioja krokodilas. Po kiekviena iš nuotraukų buvo pritvirtinta po gabalą žuvies.

„Jam prireikė apie 6 min. išrinkti nugalėtoją, pirmiausiai porą kartų kaukštelėjęs nasrais prie kiekvieno iš jų, kol galiausiai apsisprendė „Taip, patrauksiu žemyn Malcolmo Turnbullo nuotrauką“, – pasakojo J.Robinsonas.

Šis 700 kg sveriantis roplys yra žinomas kaip „prisiekęs viengungis“, nes suėdė jau tris savo partneres. Tačiau Bertas – ne pirmasis to zoologijos sodo roplys, mėginę nuspėti Australijos rinkimų rezultatus.

Krokodilas Didysis Vendelas prieš trejus metus tiksliai išpranašavo, kad premjeru taps Tony Abbottas (Tonis Abotas). Tuo tarpu jo gentainis Haris teisingai pasirinko Julią Gillard (Džuliją Gilard) 2010-aisiais, sakė J.Robinsonas.

„Gyvūnų pranašų“ mada prasidėjo po to, kai Vokietijoje augintas aštuonkojis Paulis aštuoniskart iš eilės sėkmingai atspėjo 2010 metų Pasaulio futbolo čempionato rungtynių rezultatus.

Apklausos rodo, kad M.Turnbullo ir B.Shorteno galimybės laimėti šeštadienį vyksiančius rinkimus yra apylygės.

M.Turnbullas, vadovaujantis valdančiajai Liberalų ir Nacionalinės partijų koalicijai, ketvirtadienį sakė vietos bulvariniam laikraščiui „Northern Territory News“, kad rinkėjai turėtų „palaikyti Bertą ... ir išrinkti savo šaliai liberalų kandidatą“.

Tačiau B.Shortenas nedelsdamas atsikirto, pareiškęs laikraščiui, kad „net krokodilas nevirškintų“ M.Turnbullo pergalės rinkimuose.

„Mano komanda ... veda puikią kampaniją... Burtui reikėtų būti dėmesingesniam“, – pridūrė jis.

Briaunagalviai krokodilai ( Crocodylus porosus), užaugantys iki 7 m ilgio ir galintys sverti per toną, yra dažni Australijos šiaurėje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių