Kroatijos prezidento rinkimus laimėjo I.Josipovičius

Socialdemokratas Ivo Josipovičius, kuris žadėjo atvesti Kroatiją į Europos Sąjungą ir pažaboti korupciją, laimėjo valstybės vadovo rinkimus, surinkęs daugiau nei 60 proc. balsų, rodo pirmadienį paskelbti oficialūs rezultatai.

I.Josipovičius sekmadienį vykusiame antrajame prezidento rinkimų rate gavo 60,29 proc. balsų, rodo oficialūs rezultatai, kuriuos paskelbė Rinkimų komisija. Šie duomenys gauti suskaičiavus 99,62 proc. balsų, nurodė komisija.

52 metų baudžiamosios teisės dėstytojas ir klasikinės muzikos kompozitorius, kurio politinė karjera yra nesuteršta, žadėjo tapęs prezidentu vadovauti "griežtai ir bekompromisei kovai su korupcija" ir pasiekti, kad būtų įgyvendintas Zagrebo tikslas 2012-aisiais prisijungti prie ES.

"Tai neabejotinai buvo referendumas Kroatijos piliečiams..., ar mes norime europinės, modernios Kroatijos ar kitokios (valstybės)", - pareiškė I.Josipovičiaus rinkimų kampanijos vadovas Mirando Mrsičius po to, kai balsavusių rinkėjų apklausos parodė, kad socialdemokratas turėtų nesunkiai laimėti.

Jo varžovo, populisto Zagrebo mero Milano Bandičiaus, rinkimų programa buvo labai panaši, tačiau jis surinko tik 39,71 proc. balsų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių