Krizė JAV demokratų stovykloje

Nacionalinis JAV Demokratų partijos suvažiavimas Filadelfijoje ne suvienijo partiją, o atskleidė gilius nesutarimus. Senatoriaus Bernie Sanderso gerbėjai ne tik pareiškė, kad niekada nebalsuos už Hillary Clinton, tačiau ir nušvilpė patį senatorių, kai šis pareiškė, jog reikia remti buvusią valstybės sekretorę.

Nušvilpė savo vedlį

Sakydamas kalbą savo šalininkams prieš pat demokratų partijos suvažiavimą Pensilvanijos valstijos sostinėje, B.Sandersas pareiškė, kad, nebalsuodami už H.Clinton, jie atvers kelią į Baltuosius rūmus "demagogui" Dolandui Trumpui.

Šiuos senatoriaus žodžius lydėjo garsus švilpimas ir nepasitenkinimo šūksniai salėje. Triukšmas buvo toks garsus, kad B.Sandersas negalėjo kurį laiką pasakyti nė žodžio.

Galiausiai jis kreipėsi į minią sakydamas "Broliai ir seserys...", bet minia toliau šaukė ir rodė į apačią nukreiptus nykščius.

B.Sanderso judėjimo šalininkai piktinosi, kad H.Clinton – tas pats, kas ir D.Trumpas, todėl jie neketina rinkimuose rinktis iš dviejų blogybių, tad balsuos arba už trečią kandidatą (t.y. žaliųjų atstovę Jill Stein), arba nebalsuos iš viso.

Kiti, iš nutekintų "Wikileaks" elektroninių laiškų sužinoję, kad Demokratų nacionalinio komiteto (DNK) pareigūnai elgėsi šališkai per pirminių rinkimų kampaniją ir mėgino kaišioti pagalius į ratus B.Sandersui, pridūrė, kad visiškai nusivylė tiek partija, kuriai priklauso, tiek apskritai demokratija.

"WikiLeaks" praeitą savaitgalį paskelbė beveik 20 tūkst. elektroninių laiškų, parašytų nuo pernai sausio iki šių metų gegužės.

Tą medžiagą kompiuteriniai įsilaužėliai pavogė įsibrovę į septynių DNK lyderių elektroninio pašto paskyras.

H.Clinton šalininkai dėl to apkaltino Rusijos programišius, esą taip jie siekia, kad JAV prezidentu taptų D.Trumpas. Maskva tuos kaltinimus pavadino absurdiškais ir pareiškė, kad į kitų šalių vidaus reikalus, ypač rinkimus, nesikiša.

Demokratė Debra Dilks, atvykusi iš Bunvilio Misūryje, pažymėjo, kad H.Clinton "pavogė nominaciją". "Mes turime svajonę, kad demokratija Amerikoje tebegyvuoja... Hillary negavo nominacijos. Nominacija buvo pavogta... Todėl nesu tikra, kad balsuosiu per rinkimus."

Dar kiti B.Sanderso gerbėjai sakė esantys tikri, kad H.Clinton  nepajėgi įveikti D.Trumpo.

"H.Clinton negali įveikti D.Trumpo. Taškas, – sakė Mičigano valstijos delegatė Melissa Arab, B.Sanderso šalininkė. – Sumuštinis su kumpiu galėtų įveikti D.Trumpą, bet ji jo neįveiks."

Galiausiai H.Clinton ir B.Sandersą palaikantys protestuotojai surėmė ietis vienoje iš Filadelfijos gatvių. Neišvengta ir apsistumdymų.

Gresia skilimas?

Po to, kai H.Clinton buvo paskirta partijos kandidate, kai kurie B.Sanderso gerbėjai garsiai kalbėjo, kad partija skils.

Didelė grupė B.Sandersą palaikančių DNK delegatų ir kitų jo šalininkų išėjo iš partijos nacionalinio suvažiavimo arenos ir surengė sėdimąjį streiką šalimais esančioje žiniasklaidos palapinėje.

Jie netgi atmetė savo vedlio B.Sanderso raginimą susivienyti ir neprotestuoti prieš partijos sprendimą.

"Įtariu, kad stebime įvykį, kuris iš pagrindų pakeis Amerikos politiką", – kalbėjo 22 metų koledžo studentė Cory James iš Flinto miesto Mičigane. Jos nuomone, demokratai gali suskilti.

Per protestą žiniasklaidos palapinėje kai kurie aktyvistai buvo užsiklijavę burnas lipnia juosta, o kiti dainavo: "Šis kraštas yra mūsų kraštas."

Jie sakė surengę taikų protestą skųsdamiesi, kad buvo nutildyti Demokratų partijos.

"Manau, vis šie žmonės tikėjosi, kad galėsime palenkti delegatus ir parodyti, kad yra tikras judėjimas", – tvirtino Alexis Holmesas, dirbantis mokyklos sargu Ilinojaus valstijos mieste Karbondeilyje.

Inžinierius Chrisas Scully iš Trojaus miesto Niujorko valstijoje, pridūrė, kad H.Clinton jam nepriimtina dėl netinkamo darbo valstybės sekretorės poste.



NAUJAUSI KOMENTARAI

buratinovo palikimas

buratinovo palikimas portretas
Užteko perskaityti rašliavėlės pavadinimą ir neabejojau, kad autorius bus beriozkin. Toks vatnikų propagandos trubadurčikas, pateikiantis putlerines svajas ir kliedesius.

juk

juk portretas
tai aisku kaip diena kad tai putkino klikos darbas ir czv turetu susirupint tais ko gero papirktais kgb priesininkais nes jei tie avigalviai jankiai prabalsuos uz savo avina tai gyvenimas taps avinisku o vilkai to tik ir telaukia...

cha ha ha

cha  ha  ha   portretas
jankiu dzimakratams reikia naujo sukio pyderkratija ...ir visi amerikonai prabalsuos uz clinton
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių