Kremlius sako, kad jo kritika B. Obamai nėra asmeniška

  • Teksto dydis:

Per aštuonerius Baracko Obamos (Barako Obamos) prezidentavimo metus Rusija daug kritikavo Vašingtono politiką, bet tame nebuvo nieko asmeniško, ketvirtadienį pareiškė Kremlius, kaltindamas Jungtines Valstijas dėl didžiausio santykių pablogėjimo nuo Šaltojo karo laikų pabaigos.

„Tikra tiesa, kad per pono Obamos prezidentavimo laikotarpį mūsų santykiai labai pablogėjo visuose lygmenyse“, – pareiškė Rusijos prezidento Vladimiro Putino atstovas Dmitrijus Peskovas paskutinę B.Obamos darbo dieną prieš penktadienį, kai valstybės vairą iš jo perims Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas).

„Per praėjusį dešimtmetį daug metų JAV veiksmai mūsų šalies atžvilgiu ne kartą buvo gana nedraugiški“, – D.Peskovas sakė žurnalistams, paminėdamas JAV priešraketinės gynybos sistemą Europoje ir „agresyvų saugumo tarnybų elgesį Rusijos atžvilgiu“.

Tarp ilgalaikių JAV ir Rusijos nesutarimų priežasčių jis taip pat nurodė nevyriausybinių organizacijų, „užsiimančių politine veikla“, finansavimą Rusijoje iš JAV fondų.

Nors 2009 metais, prezidentaujant Dmitrijui Medvedevui, aukščiausio rango JAV diplomatai nusprendė „perkrauti“ šalių santykius, vėlesniais metais Maskvos ir Vašingtono santykiai gerokai pablogėjo, ypač kai 2012 metais į Kremlių sugrįžo V.Putinas.

Nors buvęs JAV prezidentas George'as W.Bushas (Džordžas V.Bušas) gerai sutarė su Rusijos vadovu ir net yra viešai pareiškęs, kad V.Putino akyse sugebėjo įžiūrėti jo „sielą“, Rusijos vadovo asmeniniai susitikimai su B.Obama buvo gana šalti ir sunkūs.

Rusijoje B.Obama dažnai buvo rasistinių išpuolių taikinys. Vieno tokio išpuolio autorius buvo Kremlių palaikantis šalies įstatymų leidėjas, tviteryje paskelbęs koliažą nuotraukų, kuriose JAV lyderis vaizduojamas su bananu. Tačiau D.Peskovas tvirtai pabrėžė, kad Rusijos pareigūnai susilaiko nuo asmeninių puldinėjimų.

„Kalbant apie asmeninius puldinėjimus, kiek aš žinau, tarnybiniu lygmeniu niekas to sau neleidžia“, – pareiškė Kremliaus atstovas ir patikino, kad Maskva „gerbia bet kokios užsienio šalies prezidentą, ypač Jungtinių Valstijų“.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Raimondas M.

Raimondas M. portretas
Tam ir baigėme geriausius pasaulio universitetus, kad bendrautume normaliai.

Anonimas

Anonimas portretas
Ko tam rusui klausyt kazkokios kvailos amerikos pisau ta amerika kvaila

Bokis

Bokis portretas
Aulu aulas.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių