Kremlius piktinasi D. Trumpo vadovaujamos Amerikos „nenuspėjamumu“

  • Teksto dydis:

Kremlius trečiadienį pažėrė kritikos Jungtinėms Valstijoms dėl jų „nenuspėjamumo“ vadovaujant Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) administracijai ir pažymėjo, jog tai „kelia didžiulį tarptautinį susirūpinimą“.

„Faktas, kad pastaruoju metu Amerika tapo neprognozuojama, niekam ne paslaptis“, – sakė Kremliaus atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas televizijai „Dožd“ per Rusijos prezidento Vladimiro Putino vizitą į Singapūrą, kur vyksta regioninis viršūnių susitikimas.

„Toks didžiausios valstybės, galingiausios pasaulio ekonomikos nenuspėjamumas kursto didžiulį tarptautinį susirūpinimą“, – pažymėjo jis.

D. Peskovas tai pareiškė likus dviem savaitėms iki numatytos D. Trumpo ir V. Putino akistatos Argentinoje vyksiančiame Didžiojo dvidešimtuko (G-20) viršūnių susitikime.

Santykiai tarp Maskvos ir Vašingtono pastaruoju metu dar labiau pašlijo, Amerikai ruošiantis įvesti Maskvai naujas sankcijas dėl Didžiojoje Britanijoje anksčiau šiais metais įvykdyto pasikėsinimo nužudyti buvusį rusų šnipą Sergejų Skripalį.

Vakarai kaltina Maskvą, kad jos agentai kovo 4 dieną Anglijos mieste Solsberyje bandė nužudyti buvusį Rusijos karinės žvalgybos tarnybos GRU pulkininką ir dvigubą agentą S. Skripalį ir jo dukterį Juliją. Nustatyta, kad jie buvo apnuodyti kovine nervus paralyžiuojančia medžiaga „Novičiok“, Šaltojo karo metais sukurta Sovietų Sąjungoje.

Skripaliai liko gyvi, bet mirė viena „Novičioko“ paveikta moteris.

Maskva griežtai neigia prisidėjusi prie išpuolio Solsberyje ir pažadėjo, kad imsis atsakomųjų priemonių dėl bet kokių JAV sankcijų.

„Nepripažįstame šių vienašališkų suvaržymų... laikome juos neteisėtais“, – sakė D. Peskovas, turėdamas galvoje JAV planuojamas naujas sankcijas.

Jis pridūrė, kad naujos sankcijos dar labiau komplikuos Rusijos ir JAV santykius.

Singapūre vyksta Pietryčių Azijos valstybių asociacijos (ASEAN) viršūnių susitikimas. D. Trumpas jame nedalyvauja, o Jungtinėms Valstijoms susitikime atstovauja viceprezidentas Mike'as Pence'as (Maikas Pensas).

D. Peskovas sakė, kad atskiras V. Putino ir M. Pence'o susitikimas nėra numatytas. Tačiau jis pridūrė, jog tam nėra reikalo, turint galvoje, kad V. Putinas ir D. Trumpas greitai susitiks Buenos Airėse.



NAUJAUSI KOMENTARAI

.....

..... portretas
Karsonui senatvė ant gydimo pats laikas. Kojas šiltam vandeny laikit. O tai ryžas nupušo.

Kęstas

Kęstas portretas
Kinijoje Dalia Grybauskaitė pardavė draugystę su JAV už truputį varškės sūrelių. Amerikiečių bandymus išsaugoti Vakarų technologijas nuo Kinijos vagysčių Lietuvos vadovai niekina. "Lietuvos vadovų simpatijos šįsyk ne JAV, o Kinijos pusėje. Lietuvoje ateities nuotaikos itin optimistinės. Ir ne tik dėl Lietuvos. Šanchajaus parodoje atidarydama prekybos ir investicijų forumą Lietuvos Prezidentė Dalia Grybauskaitė paragino Kiniją sukurti palankesnę investicinę aplinką visos ES verslui, palengvinti užsienio importo sąlygas. Tik nepasprinkime tais sūreliais. Nuorodas ir platesnį aptarimą galima rasti, guglinant žodžius apie mokslą-studijas-ekonomiką.

geras

geras portretas
kom juk visi matom koks sio zmogaus nepastovus elgesys kuris nezada nieko gero nei 1 nei kitiems........
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių