Kremlius: pavargome nuo mėgėjiškų JAV kaltinimų kibernetinėmis atakomis

  • Teksto dydis:

Kremlius pirmadienį dar kartą atmetė „nepagrįstus“ ir „mėgėjiškus“ JAV žvalgybos agentūrų pareiškimus, kad Rusija organizavo kibernetines atakas, siekdama paveikti rinkimus Amerikoje, ir pareiškė, kad Maskva jau pavargo neigti savo kišimąsi.

„Toliau kategoriškai atmetame bet kokį Maskvos indėlį ir kaltinimus, kad su programišių atakomis gali būti susiję Rusijos oficialieji veikėjai ir valstybės institucijos“, – žurnalistams sakė Kremliaus atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas.

Pasak jo, praeitą savaitę viešai paskelbta JAV žvalgybos ataskaita be jos įslaptintos dalies nepateikia jokių įrodymų, kad Rusija kaip nors susijusi su minėtu trikdymu. Atstovas pridūrė, kad dokumento tonas yra mėgėjiškas ir emocionalus, nederamas profesionalioms amerikiečių specialiosioms tarnyboms.

„Šioje, veikiausiai smarkiai adaptuotoje ataskaitos dalyje, kuri buvo viešai paskelbta, ... nebuvo pridėta kokios nors medžiagos, kurią būtų galima komentuoti“, – sakė D.Peskovas.

„Mūsų požiūriu, toliau skamba absoliučiai niekuo neparemti, tušti, gana mėgėjiško, emocionalaus lygmens kaltinimai, vargu ar tinkami itin profesionaliam iš tikrųjų aukštos klasės specialiųjų tarnybų darbui“, – pridūrė jis.

Šie Kremliaus komentarai buvo pirmoji oficiali Maskvos reakciją į paviešintą ataskaitą, kuri yra perpus trumpesnė negu šio dokumento įslaptinta versija, pristatyta prezidentui Barackui Obamai (Barakui Obamai) ir išrinktajam prezidentui Donaldui Trumpui (Donaldui Trampui).

D.Peskovas sakė, kad Kremlius iki šiol nežino, kokiais realiais duomenimis rėmėsi parengusieji šią ataskaitą.

Kai buvo paklaustas, ar V.Putinas asmeniškai susipažino su paviešintu dokumentu, D.Peskovas atsakė: „Ji buvo prieinama – negaliu pasakyti, kiek išsamiai (V.Putinas ją nagrinėjo). Tačiau šioje ataskaitoje nėra nieko, ką reikėtų kruopščiai skaityti.“

„Mėginimas apvilkti tokiu emocijų kiekiu skurdžią medžiagą – tai, aišku, atrodo nesuprantama, – pridūrė Kremliaus atstovas. – Mes jau pradedame pavargti nuo šių kaltinimų. Tai tampa visiška raganų medžiokle.“



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
o kal hitler lygu bestija,čiau daugiau tiesos,beje kur ta bestija buvo per sausio įvykius

Putin = Hitler

Putin = Hitler portretas
Pailsės, kai sankcijos padidės :D

Angliukai Rusena

Angliukai Rusena portretas
Kas skaitys Vincą Mykolaitį Putiną, kai Vladas Putinas šneka rusiškai. Ar sugrįš į gimtinę Vincas Trumpa, kai Donaldas Trumpa jau nekalba lietuviškai...
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių