Kremlius pasišaipė iš Baltijos šalių

Maskva džiaugiasi nesulaukusi griežtų sankcijų iš ES. Rusijos nuolatinis atstovas prie NATO tikina, kad per pirmadienio ES viršūnių susitikimą Briuselyje pralaimėjo Baltijos šalių ir Lenkijos politika.

"Laimėjo Rusijos ir ES bendradarbiavimas - tikėkimės, kad tas politinis kapitalas, kuris buvo sukauptas ankstesniais metais neleis politiniams spekuliantams išsireikalauti įvesti kokias nors sankcijas ir apribojimus", - apibendrindamas ES susitikimo rezultatus pirmadienį sakė Rusijos nuolatinis atstovas prie NATO Dmitrijus Rogozinas.

Jis pabrėžė, kad per šį susitikimą pralaimėjo trijų Baltijos šalių ir Lenkijos vadovai. Žinia, šių šalių lyderiai pasisako už tai, kad Maskvai būtų taikomos griežtos sankcijos.

Pirmadienį ES lyderiai sutarė stabdyti derybas su Kremliumi dėl strateginės partnerystės susitarimo. Derybos stabdomos tol, kol Rusija išves savo pajėgas iš Gruzijos.

ES pirmininkaujančios Prancūzijos prezidentas Nicolas Sarkozy pareiškė, kad jis su kitais ES pareigūnais kitą pirmadienį vyks į Maskvą ir ten susitiks su Rusijos lyderiais. Po šio susitikimo bus galutinai nuspręsta, ar ES toliau tęs derybas su Maskva dėl strateginės partnerystės susitarimo.

>>daugiau skaitykite rytojaus dienraštyje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių