Kremlius palaiko ambasadoriaus Latvijoje raginimą nedemonizuoti Rusijos

  • Teksto dydis:

Kremlius ketvirtadienį pareiškė palaikantis Rusijos ambasadoriaus Latvijoje Aleksandro Vešniakovo raginimą nedemonizuoti Rusijos ir nesuprantantis Latvijos valdžios „demaršo“ po diplomato pasisakymo.

Latvijos užsienio reikalų ministerija atkreipė dėmesį į emocingus Rusijos ambasadoriaus pasisakymus Latvijos žiniasklaidos priemonėse ir iškvietė jį pasiaiškinti.

Kaip informavo URM atstovas spaudai Raimondas Jansonas, A.Vešniakovas pakviestas atvykti į ministeriją gegužės 12 dieną.

„Mano žiniomis, mūsų pasiuntinys paragino nedemonizuoti Rusijos, prie šio jo raginimo galima tik prisijungti. Vargu bau tai galima būtų vertinti kaip kažką, kas neatitinka diplomatinį statusą“, – žurnalistams sakė Rusijos prezidento atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas.

Jis pabrėžė, kad „būtent dėl to kažkokie demaršai mūsų atžvilgiu yra sunkiai paaiškinami“.

Latvijos URM paaiškino, kad A.Vešniakovas iškviestas pasiaiškinti dėl interviu vienam laikraščiui, kuriame ambasadorius sakė, kad Latvija ir virtinė kitų Vakarų šalių „kryptingai demonizuoja Rusiją“.

„Tikslas - susilpninti Rusiją. Tam, panašu, tinkamos bet kokios priemonės, įskaitant atvirą propagandą. Pavyzdžių toli ieškoti nereikia: tai neseniai parodytas BBC filmas ir jau pačių latvių sukurtas filmas „Generalinis planas“, – kalbėjo ambasadorius.

Pasak A.Vešniakovo, tarpvalstybiniams santykiams taip pat trukdo mėginimai falsifikuoti istoriją ir komisijos, kuri skaičiuoja sovietinės okupacijos padarytą žalą, darbas.

„Šis darbas absoliučiai destruktyvus ir neperspektyvus, – sakė diplomatas ir pažymėjo, kad esant tokioms sąlygoms nereikėtų laukti, kad pagerės ekonominis bendradarbiavimas.

„Rusijos verslas eis ten, kur jo laukia, kur jaučiamas suinteresuotumas bendradarbiauti. Ir gali taip nutikti, kad kai sankcijos baigsis ir Latvija išties ranką bendradarbiauti, bus jau sunku nukreipti srautus į jūsų šalį“, – pažymėjo jis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių