Kremlius: A. Navalnas nekelia grėsmės politiniam Olimpui

  • Teksto dydis:

Kremlius pirmadienį pareiškė nelaikąs opozicijos politiko Aleksejaus Navalno grėsme ir vadina prezidentą Vladimirą Putiną „politinio Olimpo lyderiu“.

A. Navalnas organizavo savaitgalio mitingus, kuriuose tūkstančiai rusų protestavo prieš kovo mėnesį rengiamus prezidento rinkimus, suteiksiančius jau 18 metų šalį valdančiam V. Putinui teisę pratęsti valdymą dar šešeriems metams.

„Vladimiro Putino populiarumo lygis išeina toli už Rusijos ribų, – sakė Kremliaus atstovas Dmitrijus Peskovas žurnalistams. – Vargu ar kas nors galėtų suabejoti, kad Putinas yra absoliutus visuomenės nuomonės lyderis, politinio Olimpo lyderis, su kuriuo šiuo metu vargu ar kas nors gali konkuruoti“.

Pasak jo, „Putinas ne kartą patvirtino savo neginčijamą lyderystę ir toliau tai daro“.

Paklaustas, ar Kremlius laiko A. Navalną politine grėsme, A. Peskovas atsakė: „ne“.

A. Navalnas, kuriam neleista kandidatuoti prezidento rinkimuose kovo mėnesį, ragina rusus boikotuoti šiuos rinkimus. Jis buvo sulaikytas Maskvoje sekmadienį pačioje protestų prieš Vladimirą Putiną ir „pseudorinkimus“ pradžioje Tverės gatvėje, bet vėliau paleistas iš areštinės .

Nesankcionuotame mitinge Maskvoje dalyvavo apie 4 tūkst. žmonių; daugelis šaukė „Šalin carą“, „Rusija be Putino“, laikė plakatus „Rinkėjų streikas“.

Nepriklausomas tinklalapis „OVD-Info“, renkantis informacija apie politinius areštus, nurodė, kad sekmadienį šalyje buvo sulaikyta apie 240 žmonių.

A. Navalnas, laikomas vieninteliu politiku, pajėgiu mesti realų iššūkį V. Putinui, sukūrė stiprų protestų judėjimą, nors yra nuolat persekiojamas policijos. Jo šalininkų gretas ypač gausina pokyčių trokštančios jaunosios kartos pyktis.

Kremliaus kritikas sako, kad artėjantys rinkimai faktiškai bus V. Putino karūnavimas.

V. Putinas valdo Rusiją nuo 1999 metų, ir kaip prezidentas, ir kaip premjeras. Daugelis neabejoja, kad jis užsitikrins ketvirtą prezidento kadenciją ir galės toliau vadovauti šaliai iki 2024-ųjų. Tokiu būdu jis taptų ilgiausiai Rusiją valdžiusiu asmeniu po diktatoriaus Josifo Stalino.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nuomonė

nuomonė portretas
Paragaus ir jis to "novičioko", oi paragaus...Bet ir nusipelnė to.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių