Kremlius atmeta A. Merkel kritiką dėl Sirijos

  • Teksto dydis:

Kremlius antradienį priekaištavo Vokietijos kanclerei Angelai Merkel, kuri prieš dieną sukritikavo Rusijos aviacijos smūgius Sirijoje.

Lankydamasi Ankaroje pirmadienį, kalbėdama apie Rusijos aviacijos remiamo režimo atakas, A.Merkel pareiškė, kad „yra pasibaisėjusi matydama tokias žmonių kančias“ Sirijoje.

Tai buvo griežčiausia iki šiol A.Merkel išsakyta kritika Rusijos aviacijos kampanijai Sirijoje.

Atsakydamas Rusijos prezidento Vladimiro Putino atstovas pareiškė, kad A.Merkel turėtų labai atidžiai pagalvoti, ką kalba apie Sirijos krizę.

„Mes, žinoma, dar kartą kviečiame labai atidžiai ir labai atsakingai vartoti kažkokias traktuotes jau ir taip trapioje situacijoje, kuri dabar yra Sirijoje ir Sirijos (krizės) sureguliavimo srityje“, – sakė Kremliaus atstovas Dmitrijus Peskovas.

Nepaisant Vakarų ir Sirijos opozicijos priekaištų Rusija negavo jokių patikimų įrodymų dėl civilių žmonių aukų per aviacijos antskrydžius, kalbėjo D.Peskovas.

Jis taip pat pažymėjo, kad „prieš trejus, dvejus metus mes, deja, negirdėjome panašių vertinimų apie barbariškus teroristų veiksmus per barbarišką puolimą Sirijos teritorijoje, kai Sirijos ginkluotosios pajėgos ir teisėta Sirijos valdžia faktiškai buvo užspeista žiede“.

Praėjusią savaitę Šveicarijoje teko atidėti Sirijos taikos derybas, Vakarams ir Sirijos opozicijai apkaltinus Maskvą puolimu prieš civilius gyventojus ir bandymu karine jėga užbaigti beveik penkerius metus trunkantį karą.

D.Peskovas pirmadienį neatsakė į klausimą, ar Rusija ir toliau tęs savo kampaniją Sirijoje, jeigu bus atnaujintos taikos derybos.

Baiminamasi, kad pagrindinės Sirijos opozicinės pajėgos gali neatlaikyti Rusijos palaikomų režimo pajėgų puolimo, per kurį jau buvo atkirstas pagrindinis atsargų tiekimo į Alepo miestą maršrutas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

To nejaugi

To nejaugi portretas
Jeigu tave tvarko pedikai, tai negalvok, kad kažkas turi kažką tvarkyti.

Kęstas Br.

Kęstas Br. portretas
Kai skaitote šią informaciją, negalvokite apie tai, kad 2015-taisiais valdžia pradėjo privalomąjį jaunų vyrų šaukimą tarnybai armijoje: 2015-aisiais labai suintensyvėjo vyrų emigracija ir labiausiai jaunų, ypač 20-24 metų amžiaus grupės vyrų emigracija. O dabar paklauskime Valstybės gynimo tarybą, ką ir nuo ko mes giname, ir kodėl tiems lietuviams šauktiniams, kurie nespėjo pasitraukti, Lietuvos valdžia duoda mažiau mėsos ir mažiau vaisių rūšių, negu pas mus besisvečiuojantiems amerikiečių kariams. Nesugebate net vaisių nupirkti jaunimui, kuris rizikuoja gyvybe dėl jūsų beprasmio politinio teatro? Daugiau apie tai: guglinant žodžius: mokslas-studijos-ekonomika

nejaugi

nejaugi portretas
nera tokios jiegos kad kas /patvarkytu/ putkina juk huseina tai patvarke o gal tai bendros idejos ir tikslai?...
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių