Kremliaus kritikui A. Navalnui operuota per išpuolį chemine medžiaga apdeginta akis

  • Teksto dydis:

Vienas Rusijos opozicijos lyderių, Aleksejus Navalnas, ketinantis mesti iššūkį prezidentui Vladimirui Putinui per rinkimus kitais metais, antradienį buvo operuotas Ispanijoje – mėginta gelbėti per išpuolį Maskvoje dažais apdegintą akį.

Praėjusį mėnesį A.Navalnas buvo aplietas briliantine žaluma ir turėjo kreiptis į medikus, nes ėdus skystis nudegino vieną akį. Jis pats sakė ta akimi netekęs 80 proc. regėjimo ir ateityje galįs jo netekti visai.

Šis 40 metų teisininkas išgarsėjo dar 2012 metais savo kalbomis per masinius protestus prieš V.Putino sugrįžimą į Kremlių.

Nuo to laiko jam teko dalyvauti ne vienoje teisinėje kovoje, kurias jis vadina politiškai motyvuotomis ir tarp kurių yra vadinamoji Kirovo byla, pradėta dėl 2009 metų sandorio, kuris buvo sudarytas A.Navalnui dirbant regiono gubernatoriaus patarėju.

A.Navalnas jau pradeda savo kampaniją visoje Rusijoje ir siekia surinkti 300 tūkst. parašų, kad būtų užregistruotas rinkimų kandidatu.

Tačiau teistumas už sunkų nusikaltimą galėtų jam užkirsti kelią dalyvauti rinkimuose.

Nuo 2013 metų Rusijos valdžia neleisdavo jam išvykti iš šalies, nes neišduodavo jam užsienio paso dėl teisinio proceso.

A.Navalnas sako, kad visas tas teisinis procesas yra politiškai motyvuotas.

Vis dėlto praėjusią savaitę jam buvo leista vykti į Ispaniją sužeistos akies operacijai.

„Daktaras Barselonoje sakė pamėginsiąs sutaisyti mano akį, ir vakar jau buvau operuotas“, – parašė A.Navalnas socialiniame tinkle „Instagram“ įdėjo nuotrauką su sutinusia dešiniąją akimi.

„Gaila tik, kad man pasakyta, jog regėjimą atgausiu tik po kelių mėnesių“, – pridūrė jis.

Balandžio 27 dieną A.Navalnui į veidą šliūkštelėta vadinamosios zelionkos – jau antrą kartą per prezidentinę kampaniją, kurią jis pradėjo atidarydamas rinkimų kampanijos štabus įvairiuose Rusijos regionuose.

Gali būti, kad į tą skystį buvo įmaišyta kitokios medžiagos, kuri nudegino dešiniąją politiko akį. Beje, jo užpuolikai lig šiol dar nerasti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Jis bus sekančiu Caru. Koks - pamatysime.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių