Kremliaus finansuojamas kanalas ėmėsi „suklastotų“ naujienų demaskavimo

  • Teksto dydis:

Kremliaus finansuojamas kanalas RT, dažnai sulaukiantis Vakarų kaltinimų dėl Maskvos propagandos skleidimo, trečiadienį pats ėmėsi „suklastotų“ naujienų demaskavimo iniciatyvos.

Pasak kanalo, jos nauja internetinė platforma yra skirta kovai su „dezinformacija“, išaugus tarptautiniam susirūpinimui dėl pastebimai padažnėjusių suklastotų naujienų pranešimų.

Nors kanalas sako, kad yra pasiruošęs „atskirti faktus nuo klastotės“, Vakarų pareigūnai jį kaltina Kremliaus nusikaltimų Ukrainoje bei Sirijoje dangstymu ir kenkimu demokratijai užsienio šalyse.

Maskva piktai reaguoja į kaltinimus, kad ji yra atsakinga už gausybę suklastotų naujienų, be to Rusijos užsienio reikalų ministerija ėmėsi atskiros iniciatyvos, jos žodžiais, demaskuoti klaidinančius pranešimus apie Rusiją.

Tarp svarbiausių RT svetainės „FakeCheck“ taikinių atsidūrė aktyvistų pranešimai iš sukilėlių Sirijoje užimto Alepo, kuris buvo Rusijos palaikomų Sirijos režimo pajėgų apsiaustyje, ir „Oskaru“ apdovanotas dokumentinis filmas apie „Baltųjų šalmų“ gelbėtojus savanorius.

Svetainė taip pat paskelbė gruodžio mėnesį „Washington Post“ pranešimą, kad Rusijos programišiai įsiveržė į vieną komunalinių paslaugų sistemą Vermonte. Vėliau laikraštis šį pranešimą pataisė.

Šis Kremliaus finansuojamas kanalas RT, kuris anksčiau vadinosi „Russia Today“, buvo įsteigtas 2005 metais siekiant propaguoti Rusijos požiūrį į tarptautinius reikalus.

Didžiosios Britanijos transliuotojų kontrolės institucija „Ofcom“ anksčiau yra priekaištavusi RT už galbūt klaidinančių pranešimų apie Ukrainą ir Siriją platinimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

To klausimėlis

To klausimėlis portretas
O kiek Įrako diktatorius sunaikino savų piliečių? Dėl ko ir prasidėjo Įrako karas, neuždavei sau klausimo vatnike tu nelaimingas.

Klausimelis

Klausimelis portretas
O kas suklastojo Irako kara ( priežasti) ? Amerika. Bet ji gera ( norejo gero). Kad 500 000 irakieciu nuzude Irako uzpuolimo metu - tai juk gero pasaulio ir Irako žmonems noredami. Ar buvo tarptautinis teismas del šio karo ir jo auku ? Ne. Juk NUGALĖTOJAI nera teisiami. O rusai tai agresoriai ir tai aisku ir be irodinejimo.

Tikras faktas

Tikras faktas portretas
Lietuvoje beveik visi TV kanalai skleidžia melą ir dezinformacija. Beveik jos visos yra kontroliuojamos Lietuvos KGB ir šeriamos valdžios. Kai neturi prieš Rusijos televizijos kanalus jokių argumentų, tada prasideda jų pusėn visokie apsišaukusių ekspertų tyrimai, kanalų draudimai ir virkavimai.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių