Kosovas išsiuntė vizų neturėjusius rusų ir ukrainiečių žurnalistus

  • Teksto dydis:

Kosovo policija penktadienį pranešė nurodžiusi dviem vizų neturėjusiems žurnalistams, rusei ir ukrainiečiui, išvykti iš šalies.

Pasak policijos pranešimo, žurnalistai, kurie „neturėjo nei Kosovo Respublikos vizų, nei atvykimo spaudų“, buvo palydėti iki pasienio perėjimo punkto prie sienos su Serbija.

Policija nurodė tik šių žurnalistų inicialus, tačiau vietos žiniasklaida pranešė, kad tai rusė Oksana Sazonova ir jos kolega ukrainietis Sergejus Belousas.

Kremliaus ruporu laikomos naujienų agentūros „News Front“ („Novostnoi front“), nušviečiančios įvykius prorusiškų separatistų kontroliuojamuose Ukrainos rytiniuose regionuose, vadovas Konstantinas Knyrikas anksčiau sakė, kad sulaikytieji yra šios agentūros biuro Serbijoje vadovė Rusijos pilietė O. Sazonova, taip pat laisvai samdomas operatorius S. Belousas.

Abu žurnalistai buvo sulaikyti ketvirtadienį Kosovo pietuose, įtarus, kad jie nelegaliai pateko į šalį, ir nuvežti į užsieniečių sulaikymo centrą Prištinoje.

Kaip praneša žiniasklaida, O. Sazanova ir S. Belousas Kosove filmavo reportažą apie šalyje esančias serbų stačiatikių bažnyčias.

Abiem paskirta po 200 eurų bauda ir uždrausta artimiausius penkerius metus įvažiuoti į šalį.

Kosovas taiko vizų režimą Rusijos ir kitų šalių, kurios nepripažįsta 2008-aisiais vienašališkai paskelbtos Kosovo nepriklausomybės nuo Serbijos, piliečiams.

Kosovo nepriklausomybę yra pripažinusios daugiau nei 100 šalių, tarp jų – Jungtinės Valstijos ir dauguma Europos Sąjungos narių, tačiau Serbija ir toliau laiko šią teritoriją savo pietų provincija. Tokią Belgrado poziciją tvirtai palaiko Serbijos sąjungininkė Rusija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių