Korėjos sutarė tęsti derybas dėl Kesongo pramonės zonos

  • Teksto dydis:

Pietų Korėja trečiadienį sutiko surengti naują derybų etapą su Šiaurės Korėja dėl uždarytos bendros Kesongo pramonės zonos, kai Pchejanas pateikė naujų pasiūlymų dėl to komplekso pakartotinio atidarymo.

„Priėmėme Šiaurės pasiūlymą susitikti rugpjūčio 14 dieną“, – sakė Suvienijimo ministerijos atstovas Kim Hyung-Sukas (Kim Hjungsukas), kuris naujausią Pchenjano pasiūlymą vadino žvelgiančiu į priekį.

Šiaurės Korėja trečiadienį pateikė kelis pasiūlymus ir garantijas, siekiant išeiti iš aklavietės derybose su Pietų Korėja dėl veiklos atnaujinimo bendroje pramonės zonoje, kuri buvo uždaryta balandį.

Šiaurės Korėja pažadėjo Pietų Korėjos bendrovėms nevaržomą prieigą Kesongo komplekse, taip pat patikino, kad siųs į jį savo darbininkus ir užtikrins visų ten dirbančių Pietų Korėjos piliečių saugumą.

Pchenjanas uždarė Kesongo kompleksą balandžio pradžioje, Korėjos pusiasalyje smarkiai padidėjus karinei įtampai. Kiek vėliau komunistinė valstybė atšaukė iš tos pramonės zonos visus 53 tūkst. savo darbininkų.

Labai svarbu, kad trečiadienį Korėjos taikaus suvienijimo komiteto (KTSK) paskelbtame pranešime siūloma, jog abi šalys susitartų užkirsti kelią bet kokiam būsimam Kesongo uždarymui, užtikrinant, kad veikla tame komplekse nebūtų „paveikta jokios padėties jokiu atveju“.

Jeigu Pietų Korėja atsakys į, anot KTSK, „šią drąsią ir didžiadvasišką poziciją“, Šiaurės Korėja sutiks surengti septintąjį darbinių derybų dėl Kesongo ateities sesiją rugpjūčio 14 dieną.


Šiame straipsnyje: KTSKKesongaskorėjos pusiasalis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių