Kompanija „SpaceX“ sėkmingai nuleido raketą „Falcon 9“

  • Teksto dydis:

Kompanija „SpaceX“ anksti sekmadienį sėkmingai ant jūroje plūduriuojančios platformos nuleido daugkartinę raketą „Falcon 9“, kuri prieš tai iškėlė į orbitą japonų ryšių palydovą.

Raketos paleidimas ir nuleidimas yra dalis Kalifornijoje įsikūrusios kompanijos pastangų ne vieną kartą panaudoti brangias raketų dalis, o ne tiesiog išmesti jas į vandenyną.

Balta raketa į tamsų nakties dangų buvo paleista iš Kanaveralo kyšulio Floridoje 1 val. 26 min. vietos (8 val. 26 min. Lietuvos) laiku.

Raketos nuleidimas ant platformos „Of Course I Still Love You“ („Žinoma, aš vis tiek tave myliu“) buvo ypač sunkus dėl to, kad palydovą JCSAT-16 reikėjo iškelti į labai eliptišką geostacionarinę pereinamąją orbitą (GTO).

„Pirmoji pakopa patirs ekstremalius greičius ir karštį grįžtant (į atmosferą), todėl sėkmingas nuleidimas (bus) sunkus“, – prieš misiją sakė „Space Exploration Technologies Corporation“, sutrumpintai vadinama „SpaceX“.

„SpaceX“ misijos valdymo centre pasigirdo sveikinimo šūksniai kai per tiesioginę transliaciją pasimatė sėkmingas raketos pirmosios pakopos nusileidimas.

Ryšių palydovas JCSAT-16 padės užtikrinti stabilesnes vaizdo ir duomenų perdavimo paslaugas Azijoje, Rusijoje, Okeanijoje, Artimuosiuose Rytuose ir Šiaurės Amerikoje.


Šiame straipsnyje: SpaceXFalcon 9raketa

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių