Komisija: Baltųjų rūmų tvora turi būti nedelsiant paaukštinta

  • Teksto dydis:

Baltųjų rūmų teritoriją juosianti tvora turi būti nedelsiant paaukštinta 1,2–1,5 metro, kad žmonės negalėtų įsibrauti į tą teritoriją, sakoma nepriklausomoje saugumo studijoje, kuri buvo paskelbta ketvirtadienį.

Įslaptintos ataskaitos viešoje santraukoje taip pat perspėjama, jog Slaptajai tarnybai, atsakingai už JAV prezidento ir kitų aukšto rango pareigūnų apsaugą, „itin stinga vadovybės“ ir kad jai reikalingos esminės reformos.

Ekspertai siūlo paskirti agentūros vadovu su ja nesusijusį pareigūną, užtikrinti geresnį agentų parengimą ir padidinti personalą, kuris tapo „per daug uždaras“.

Krašto saugumo sekretorius Jeh Johnsonas (Džė Džonsonas) rugsėjį paskyrė keturių narių komisiją peržiūrėti saugumo priemonių, kai vienas sutrikusios psichikos veteranas perlipo Baltųjų rūmų tvorą ir įžengė į pastatą, nešdamasis peilį.

Prezidentas Barackas Obama (Barakas Obama) ir jo šeimos nariai tuo metu nebuvo savo rezidencijoje, tačiau tas incidentas tebuvo naujausias virtinėje nesėkmių, susijusių su JAV lyderio apsauga.

Komisija pasiūlė įrengti 1,2–1,5 metro aukštesnę tvorą, tačiau santraukoje pateikiama tik nedaug detalių, kokia turėtų būti jos konstrukcija.

Dokumente sakoma, kad tvoros horizontalūs elementai turėtų būti pašalinti arba įrengti taip, kad jais negalėtų pasinaudoti tvorą perlipti mėginantys žmonės, Viršutinis tvoros kraštas turėtų būti užlenktas į išorę.

„Kaip pripažino vykdomoji valdžia, Kongresas ir pati (Slaptoji) tarnyba, tvoros klausimas turi būti išspręstas nedelsiant“, – nurodoma ataskaitoje.

Joje taip pat sakoma, kad kuriant tvoros dizainą turėtų būti pasirūpinta, kad ji derėtų prie pastato, kurį kasdien aplanko šimtai turistų.

„Svarbu, kad naujosios tvoros dizaineriai rastų pusiausvyrą tarp saugumo klausimų ir senos tradicijos, kad Baltieji rūmai yra „Liaudies rūmai“, – rašoma santraukoje.

Slaptosios tarnybos vėliausioji vadovė Julia Pierson (Džulija Pirson) atsistatydino po rugsėjį įvykusio saugumo incidento ir kitų didelį susirūpinimą sukėlusių Baltųjų rūmų apsaugos spragų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių