Kolorado „šauliui“ prokurorai pateikė 142 kaltinimus

Kolorado prokurorai pirmadienį apkaltino 24-erių Jamesą Holmesą padarius 142 nusikaltimus, tarp kurių yra 24 kaltinimai nužudymu, 116 - mėginimų nužudyti, vienas - sprogmenų laikymas ir dar vienas - smurto veiksmai.

Dvylika žmonių žuvo, dar 58 buvo sužeisti - tai įvyko ginkluotam J.Holmesui, įsiveržus į sausakimšą Ororos kinoteatrą, kuriame po vidurnakčio buvo rodomas naujausias filmas apie Betmeną - „Tamsos riterio sugrįžimas“ (The Dark Knight Rises), ir ėmus padrikai šaudyti.

J.Holmesui priskirta pirmojo laipsnio žmogžudystė - už kiekvieną iš 12 aukų, ir papildomai antras kaltinimas „abejinga žmogžudyste“ toms pačioms 12 aukų, bei dar 116 mėginimų nužudyti.

Pasak kaltintojų, prireiks kelių savaičių, kol bus nuspręsta ar taikyti jam mirties bausmę. Nuo 1976 metų, kai Kolorado valstijoje buvo sugrąžinta mirties bausmė, ji buvo įvykdyta tik vienam asmeniui.

Pasak liudininkų ir policijos, liepos 20 dieną J.Holmesas, per atsarginį išėjimą patekęs į kinoteatrą, kuriame buvo ką tik prasidėjęs seansas, metė į salę dvi skardines nuodingų dujų.

Iš pradžių šovęs į orą iš pompinio šautuvo, jis ėmė padrikai šaudyti į žmones iš desantininkų ginklo, iššaunančio 50-60 kulkų per minutę.

Dar dabar dešimt kino salėje sužeistų žmonių tebegydomi ligoninėje, keturių iš jų būklė kritiška.

Viena jų - 25-erių Ashley Moser, kurios šešerių metų dukra Veronica buvo nušauta. A.Moser kulkos pataikė į kaklą ir pilvą; ji prarado negimusį kūdikį.

Spėliojama, kad prestižinę vyriausybės stipendiją gavusį neurobiologijos studentą i J.Holmesą galėjo paveikti stresas dėl neišlaikyto egzamino.

Pasak ABC televizijos filialo Denveryje, KMGH-TV, J.Holmesas galingą ginklą nusipirko birželio 7 dieną - po nesėkmingo egzamino, o po trijų dienų jis iškrito iš universiteto programos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pilietė

Pilietė portretas
Tik mirties bausmė. Gana, kad norvegas breivikas šūdą mala ir džiaugiasi gera priežiūra. Velniop tą humanizmą. Manau, kad šiam pripaišys psixinę negalią, ir gyvens geroje klinikoje.

saulynas

saulynas portretas
stresas del neislaikyto egzamino? tai ka lietuviams daryti,gyvenant lietuvoje? cia debilu valdzia,savivaldziaujantys valdininkai ir buirokratai,ubagai verslininkai kurie gali moketi tik minimuma,vazineti prabangiausiom masinom, ir reikalauti,kad valytoja turetu aukstaji ir moketu anglu kalba,tikrai neivaro niekam streso.cia pati atmosfera jau stresa varo. tai nejau dabar turim pradeti saudyti i niekuom detus zmoneds? o dar vaiku teises,kada vaikui viskas galima? ot prasom paziurekit kas is tokio isaugo. zudikas. mirties bausme tokiam isgamai ir viskas.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių