Kodėl Kijevas – puikus miestas rengti „Euroviziją“?

  • Teksto dydis:

Ne paslaptis, kad 2017 metų „Eurovizijos“ organizatoriai susiduria su nemenkais iššūkiais, rengdami konkursą Ukrainoje. Tačiau vyriausiasis „Eurovizijos“ prodiuseris Jonas Ola Sandas sako, kad nemažai jų įveikta ir Kijevas – puikus miestas rengti šį muzikinį konkursą.

Praėjusią savaitę Europos transliuotojų sąjunga (EBU) pranešė, kad būtinas progresas atliktas ir Kijevas buvo patvirtintas „Euroviziją“ 2017 m. rengiančiu miestu. „Eurovizija“ yra didžiausias muzikinis konkursas pasaulyje ir, kai reikia pasirinkti renginio miestą, kyla daug klausimų. Augant konkursui, auga ir jį rengiančio miesto reikšmė.

Į „Euroviziją“ atvyksta tūkstančiai fanų, žurnalistų ir delegacijų narių iš viso pasaulio, todėl puikiai išvystytas oro uostas ir pakankamas viešbučių kiekis yra ne mažiau svarbūs elementai šou sėkmei. Vyriausiasis „Eurovizijos“ prodiuseris J. Ola Sandas sako, kad Kijevas turi reikiamą infrastruktūrą.

„Miestas turi tarptautinį oro uostą ir daug gerų viešbučių skirtingomis kainomis. Mes taip pat radome vietą, kuri tinka surengti šou bei įrengti aplinkui tokius svarbius dalykus, kaip spaudos centras ir plotai delegacijoms. Visa tai aptikome Tarptautiniame parodų centre ir manome, kad tai ideali lokacijos ir erdvės kombinacija“, – pasakoja vyriausiasis prodiuseris.

Saugumo užtikrinimas taip pat ypatingai svarbus konkurso rengėjams. „Tai – mūsų esminis prioritetas ir pirmas klausimas, kurį keliame kiekviename mieste, į kurį keliaujame rengti „Eurovizijos“. Visuomet prašome platesnių saugumo garantijų iš vyriausybės. Tik valstybės pareigūnai gali užtikrinti saugumą šalyje“, – mano J. O. Sandas.

Po kitų metų „Eurovizijos“ neišvengiamai bus lyginami 2016-ųjų ir 2017-ųjų konkursai, taip pat ir juos rengę miestai. Tai, pašnekovo teigimu, nutinka kasmet. „Tarp „Eurovizijos“ miestų visuomet yra skirtumų, bet tai ir lemia šio konkurso grožį, kurį aš taip mėgstu. „Eurovizija“ gali keliauti į bet kurį Europos kampelį ir kiekviena vieta konkursui pridės savų spalvų ir toliau jį augins“, – įsitikinęs J. O. Sandas.

Didžiausios traukos vietos Kijeve – Kijevo Nepriklausomybės aikštė, arba Maidanas, Kijevo-Pečioros lavros vienuolynas ir Sofijos soboras – šis UNESCO pasaulio paveldo objektas Ukrainoje laikomas stačiatikių religijos lopšiu ir vienu svarbiausių ir seniausių soborų pasaulyje.

Ukrainos sostinėje taip pat gausu restoranų, barų ir kavinių kiekvieno skoniui bei biudžetui. Plati Kijevo metro sistema gali pasigirti viena giliausių stočių pasaulyje – Arsenalna – kuri yra 105,5 m žemiau gatvės lygio. Viena kelionė metro kainuoja mažiau nei 20 centų, todėl tai – įperkamas ir veiksmingas būdas keliauti po miestą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

:)

:) portretas
Aplankyk Kijeva, pabuk izimiose vietose, pasiziurek kaip viskas atrodo ir tada snekek:)

Anonimas

Anonimas portretas
Kijevas ,,,puikus,, miestas rengt eurovizijai ,todel kad galima ykast rusams y subine .......
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių