Kipro gyventojai užsipuolė medžius iškirtusius britų karius

  • Teksto dydis:

Kipre kaimelio gyventojai ketvirtadienį užsipuolė šioje Viduržemio jūros saloje dislokuotus britų karius, iškirtusius medžius šaudymo poligone, skųsdamiesi, kad kariškiai sudarkė vietos bendruomenės branginamą miško vietovę.

Britų bazės atstovas Krisianas Gray'us (Kristianas Grėjus) sakė, kad ketvirtadienio susidūrimas, per kurį vietos kaimelio gyventojai apsupo maždaug 200 karių britų bazėje ir kelias valandas neleido sunkvežimiams išvažiuoti iš tos vietos, baigėsi taikiai.

Pasak K.Gray'aus, per naktį vykusios kariuomenės operacijos tikslas buvo pagerinti matomumą ir saugumą šaudymo poligone, kuris yra įsikūręs išilgai pietrytinės salos pakrantės.

Ksilofagaus bendruomenės lyderis Tasas Anglogalas (Tasos Anglogallos) sakė, kad, vos sužinoję kas vyksta, dar prieš aušrą subėgo šimtai kaimo gyventojų. Kaimiečiai buvo pasipiktinę, kad kariai iškirto daugiau nei vieną akrą eukaliptų ir kitokių augalų prie bendruomenės labai vertinamo miško.

„Tai mūsų vienintelė žalia erdvė ir bendruomenė ją labai vertina“, – sakė T. Anglogalas naujienų agentūrai AFP.

Aktyvistai taip pat skundėsi, kad britai iškirto medžius todėl, kad vietiniai gyventojai akacijose nelegaliai spendžia spąstus paukščiams giesmininkams, iš kurių restoranuose gaminami gurmaniški patiekalai. Pasak aktyvistų, kasmet vienoje iš dviejų britų karinių bazių, kurias jie išsaugojo Kiprui gavus nepriklausomybę 1960 metais, į spąstus patenka šimtai tūkstančių paukščių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių