Kinų menininkas aplankė pabėgėlius Lesbo saloje

  • Teksto dydis:

Kinų menininkas disidentas Ai Weiwei (Ai Veivei) atostogaudamas aplankė pabėgėlius Graikijos Lesbo saloje ir norėdamas atkreipti visuomenės dėmesį į atvykėlių problemas, paskelbė jų nuotraukas bei vaizdo įrašus socialiniame tinkle.

Pirmadienį jo išplatintame vaizdo įraše įamžinta, kaip salos krantus pasiekia dar vienas nevilties apimtų migrantų „krovinys“, atkeliavęs gumine valtimi iš netoliese esančios Turkijos.

58 metų menininkas taip pat pasidalino savo nuotraukomis, vienoje kurių jis pozuoja su Norvegijos humanitarinės pagalbos grupės „Drop in the Ocean“ savanoriais.

Kitoje nuotraukoje Ai Weiwei stovi paplūdimyje, laikydamas rankoje vaikišką gelbėjimosi liemenę, simbolizuojančią žmonių aukas per pabėgėlių krizę, per kurią šiemet Egėjo jūroje tarp Graikijos ir Turkijos nuskendo beveik 700 žmonių.

Yra nuotraukų, kuriose menininkas nusifotografavo su pabėgėliais, besiregistruojančiais Morijos pabėgėlių stovykloje Lesbo saloje šeštadienį.

Aršus Pekino kritikas, kuriam ketverius metus buvo uždrausta išvykti iš Kinijos, liepą atgavo konfiskuotą pasą ir dabar keliaudamas po pasaulį stengiasi atsigriebti už prarastą laiką.

Rugsėjį lankydamasis Londone jis sakė, kad „labai didžiuojasi“, jog Vokietija, kurioje gyvena jo sūnus, taip „civilizuotai“ susitarė priimti pabėgėlius.

„Oskaro“ laureatė JAV aktorė Susan Sarandon (Suzan Sarandon) prieš Kalėdas taip pat lankėsi Lesbo saloje, siekdama dar kartą atkreipti tarptautinės bendruomenės dėmesį į pabėgėlių problemą.

Šiemet į Europą atvyko daugiau nei 1 milijonas migrantų iš pabėgėlių, daugiausia bėgančių nuo smurto Afganistane, Irake ir Sirijoje. Keturi penktadaliai jų į Europą pateko per Graikijos salas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

išeina, kad

išeina, kad portretas
aplankė lesbiječius, gerai.

Galėjo

Galėjo portretas
ten ir pasilikti..
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių