Kinijos naikintuvai nesaugiai perėmė JAV žvalgybos lėktuvą

  • Teksto dydis:

Du Kinijos naikintuvai atliko „nesaugių“ manevrų, antradienį perimdami vieną JAV žvalgybos lėktuvą virš Rytų Kinijos jūros, pranešė pareigūnai, bet Pentagonas nesureikšmino to incidento, sakydamas, kad jį nulėmė prasti pilotų įgūdžiai.

JAV Ramiojo vandenyno štabo atstovas komandoras Davidas Benhamas (Deividas Benamas) sakė, kad du Kinijos naikintuvai J-10 priskrido prie amerikiečių žvalgybos lėktuvo RC-135, vykdžiusio įprastą patruliavimą.

„Vienas iš perimančių Kinijos lėktuvų nesaugiai ir per daug priartėjo prie orlaivio RC-135“, – nurodė D.Benhamas, tiksliai neįvardydamas to incidento vietos.

„Pirminiai vertinimai rodo, kad tai atrodo kaip netinkamų pilotavimo įgūdžių atvejis, o ne kitokie provokuojantys arba nesaugūs manevrai“.

Rytų Kinijos jūroje esama mažų salų, į kurias pretenzijas reiškia Kinija, Japonija ir Taivanas.

Kinija taip pat reiškia teises į virtinę salų ir rifų Pietų Kinijos jūroje, o jos karinė ekspansija tuose ginčijamuose vandenyse smarkiai padidino įtampą su kaimyninėmis šalimis ir Jungtinėmis Valstijomis.

Antradienį įvykęs žvalgybos lėktuvo perėmimas buvo surengtas tuo metu, kai JAV valstybės sekretorius Johnas Kerry (Džonas Keris) viešėjo Pekine ir ragino Kiniją taikiai spręsti ginčus dėl teritorijų, laikantis įstatymų viršenybės principo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Koloradams

Koloradams portretas
Savo uteleta isminti reikskite prie kremliaus sienu. :D

Realybė

Realybė portretas
Tegul jankiai džiaugesi kad lėktuvo šnipo nenumūšė Kinai. O juk turėjo teisę panaudoti ginklus.

visus jankiu lektuvus snipinejancius

visus  jankiu  lektuvus snipinejancius portretas
prie kitu valstybiu sienu ,,,,nesaugiai,,, perima , manau sekanty karta nupi.......s ir ore net muterkiu nesurinks amerikonai... ir pasibaigs visi pasiskraidymai.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių