Kinija žada gerinti padėtį dėl žmogaus teisių

Kinijos viceprezidentas Xi Jinpingas antradienį sakė, kad Pekinas imsis konkrečių žingsnių žmogaus teisių padėčiai gerinti, ir pripažino, kad „visuomet būna, ką gerinti“.

Xi Jinpingas sakė, jog per savo derybas Vašingtone su prezidentu Baracku Obama „pabrėžė, kad Kinija per pastaruosius trisdešimt su kažkiek metų po reformų ir atsivėrimo pasiekė didžiulių ir pripažįstamų laimėjimų žmogaus teisių srityje“.

„Žinoma, visuomet būna, ką gerinti, kai kalbama apie žmogaus teises“, - pridūrė Xi Jinpingas per pietus JAV valstybės departamente su valstybės sekretore Hillary Clinton ir viceprezidentu Joe Bidenu.

„Esant didžiulei Kinijos populiacijai, didelei regionų įvairovei ir nevienodam vystymuisi, vis dar susiduriame su daugeliu iššūkių dėl žmonių pragyvenimo gerinimo ir pažangos žmogaus teisių (srityje)“, - sakė Xi Jinpingas.

Per derybas su juo B.Obama kalbėjo apie susirūpinimą dėl žmogaus teisių ir sakė, jog Vašingtonas ir „toliau akcentuos tai, kas, mūsų nuomone, yra visų žmonių siekių ir teisių suvokimo svarba".


Šiame straipsnyje: Kinijažmogaus teisės

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių