Kinija sukritikavo balandžio 1-osios pokštus

  • Teksto dydis:

Kinijos valstybinė naujienų agentūra „Xinhua“ penktadienį pasmerkė Vakarų šalių tradiciją pradėti pavasarį linksmais pokštais, sakydama, kad Balandžio 1-osios tradicija kertasi su kinų kultūra.

„Xinhua“ savo paskyroje socialiniame tinkle „Weibo“ paskelbtame griežto tono pareiškime rašo, kad Balandžio 1-osios pokštai „nedera prie mūsų šalies kultūros tradicijų, taip pat nedera prie esminių socializmo vertybių“.

„Netikėkite gandais, nekurkite gandų ir jų neplatinkite“, – pridūrė agentūra, baigdama savo žinutę... šypsniuku.

Tikrovės neatitinkančių žinių kūrimas ir platinimas yra Kinijos įstatymų draudžiama veikla.

Tačiau šalies internautai šį „Xinhua“ priminimą visuotinai išjuokė, sakydami, kad Kinijoje kiekviena diena yra kaip Balandžio 1-oji.

„Jūs skleidžiat melą kiekvieną dieną; naudojat vyriausybės politiką, duomenis, kad visokiais būdais kvailintumėt žmones. Kas kyla į viršų, o kas leidžiasi žemyn? Kas blogai? Ir kas teisinga? Norėtume to jūsų paklausti“, – rašė vienas „Weibo“ komentatorius.

Kiti tą žinutę lygino su Amerikos satyrinio laikraščio „The Onion“ pranešimu.

„Nuotaikingiausia Balandžio 1-osios žinia – kad „Xinhua“ rimtai sako „netikėkit gandais“, – šaipėsi vienas internautas.

Netgi su valdančiąja Komunistų partija glaudžiai susijęs laikraštis „Global Times“ atrodė siūlantis „Xinhua“ šiek tiek atsipalaiduoti.

„Kiek draugų apgavot šiandien? – laikraštis klausė savo paskyroje „Twitter“ socialiniame tinkle, kuris nėra prieinamas Kinijoje. – Štai keli pokštai #Balandžio1-ajai.“

Tačiau panašu, kad „Xinhua“ humoro nesuprato.

Minėta naujienų agentūros žinutė sulaukė 36 atsiliepimų, bet nei vienas jų nebebuvo matomas, kai komentarai buvo užblokuoti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių