Kinija: prekybos karai – netinkama problemų sprendimo priemonė

  • Teksto dydis:

Kinijos užsienio reikalų ministras Wang Yi perspėjo Jungtines Valstijas, kad prekybos karas pakenks visiems ir Kinija bus priversta imtis atsakomųjų priemonių. Donaldas Trumpas šią savaitę žada įvesti muitus importuojamam plienui ir aliuminiui. Akcijų rinkos į šią žinią jautriai, tačiau ketvirtadienį atsigavo, kai D. Trumpo komandos nariai ir pats prezidentas nuramino, kad taikomiems muitams gali būti ir išimčių.

„Norėčiau pasakyti, kad istorija mus moko, jog prekybos karai nėra tinkama problemų sprendimo priemonė. Turint omenyje šių dienų globalizaciją, rinktis prekybos karą yra neteisingas žingsnis. Rezultatas bus kenksmingas. Kinija turės priimti reikalingą pateisinamą atsaką“, – sako Kinijos užsienio reikalų ministras.

D. Trumpas nori įvesti muitus, kad sukurtų daugiau darbo vietų Amerikos plieno ir aliuminio pramonėje. Kinija ir dar 17 šalių tikina, kad tokie muitai kelia grėsmę taisyklėmis grįstai tarptautinei prekybai. Jungtinių Valstijų vyriausybė atkerta, kad tai nacionalinio saugumo klausimas.

Prezidentas D. Trumpas ir jo patarėjai tvirtina, kad muitai nebus įvesti visoms šalims ir nesulėtins ekonomikos augimo Valstijose.

D. Trumpas socialiniame tinkle „Twitter“ pareiškė, kad jo administracija imsis veiksmų prieš Kiniją dėl intelektinės nuosavybės vagysčių. D. Trumpo administracija žada ateinančiomis savaitėmis paskelbti ataskaitą apie intelektinės nuosavybės vagystes Kinijoje. Kinijoje prieš keletą metų buvo galima rasti daug vakarietiškų prekės ženklų ir jų produkcijos padirbinių.

Išsamiau – reportaže.


Šiame straipsnyje: Kinijaprekybos karaiWang Yi

NAUJAUSI KOMENTARAI

su

su portretas
kinais geriau /nejuokauti/....
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių