Kinija apsiginklavo naujomis balistinėmis raketomis

  • Teksto dydis:

Kinijos gynybos ministerija pranešė, kad šalies ginkluotosios pajėgos buvo aprūpintos naujausiomis vidutinio nuotolio raketomis DF-26.

Naujosios raketos gali pasiekti už 4 tūkst. kilometrų esantį taikinį ir nešti ne tik įprastas, bet ir branduolines kovines galvutes, pabrėžė ministerijos atstovas, kurį cituoja naujienų agentūra „The Associated Press“.

Remiantis pranešimu, Kinijos ginklavimasis 4 tūkst. atstumą galinčiomis įveikti raketomis kelia grėsmę Guamui – JAV teritorijai Ramiajame vandenyne, kur įsikūrusios kelios strategiškai svarbios karinės bazės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Branduolinį ginklą būtina kuo greičiau pasigaminti Iranui. Kol dar JAV teroristai neatnešė ten savo "demokratijos"...

kažkaip

kažkaip portretas
labai jau pamiršta Indija, turinti tiek pat žmonių, kiek ir Kinija, turinti didžiulę armiją, atominius ginklus ir labai greitai augančią, besivystančią ekonomiką

Kęstas

Kęstas portretas
Kaip suprasti šiandienos pasaulio politiką? Ar galime sugalvoti ką nors geriau paaiškinančio padėtį, negu Grybauskaitės aistros, kaltinant Rusiją terorizmu? Galime. "Vyksta naujas Didysis Žaidimas - tai didžiųjų galių, bandančių atsverti vienos kitas įtakos sritis, susidūrimas. Skirtingai nuo Didžiojo XIX a. Žaidimo tarp Didžiosios Britanijos ir Rusijos imperijos, kurio kulminacija buvo kova už dominavimą Afganistane, šiandienos Didysis Žaidimas yra globalus, sudėtingesnis ir daug pavojingesnis. Pavadinkime tai Trijų Žaidimu. Jame dalyvauja trys pagrindiniai veikėjai, Rusija, Kinija ir Vakarai, kurie konkuruoja trimis būdais: geografiškai, intelektualiai ir ekonomiškai. Be to, dabar yra trys vietos, kuriose šios galios susiduria stipriausiai: Sirija, Ukraina ir Ramiojo vandenyno regionas. Daugelis mūsų laikų konfliktų gali būti apibrėžti per tam tikrą šių trijų grupių derinį." Nuorodas ir platesnį aptarimą galima rasti, guglinant žodžius apie mokslą-studijas-ekonomiką.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių