Kinai pumpuoja milijardus į JAV nekilnojamojo turto rinką

  • Teksto dydis:

Kinai praėjusiais metais tapo didžiausia užsienio investuotojų grupe, Jungtinėse Valstijose įsigijusia nekilnojamo turto už rekordinę sumą, rodo sekmadienį paskelbti duomenys.

Dėl didžiulio į gyvenamąjį ir komercinės paskirties nekilnojamąjį turtą investuojančių kinų antplūdžio praėjusiais metais, bendras kinų investicijų mastas per pastaruosius penkerius metus viršijo 110 mlrd. JAV dolerių, rodo „Asia Society and Rosen Consulting Group“ duomenys.

Būtent kinai ir padėjo JAV nekilnojamojo turto rinkai atsigauti po 2008 metų ekonominės krizės, sako ekspertai.

Jie prognozuoja, kad nepaisant Pekino įgyvendinamų priemonių, kuriomis siekiama riboti kapitalo nutekėjimą, antroje šio dešimtmečio pusėje kinų investicijos į JAV nekilnojamąjį turtą turėtų padvigubėti iki 218 mlrd. JAV dolerių.

„Kinija išsiskiria savo didelės apimties investicijomis visuose nekilnojamojo turto kategorijose“, – sakoma tyrimo ataskaitoje.

Perka brangesnį turtą

2010-2015 metais kinų investuotojai į komercinės paskirties nekilnojamąjį turtą JAV investavo daugiau nei 17 mlrd. JAV dolerių. Iš kurių pusė buvo investuota vien tik praėjusiais metais.

O mažiausiai 93 mlrd. JAV dolerių buvo investuota į namus.

Šiuo atžvilgiu kinai pralenkė kanadiečius, kurie ilgą laiką sudarė didžiausia užsienio investuotojų į gyvenamąjį nekilnojamąjį turtą grupę.

Geografiškai kinai savo dėmesį telkia į brangesnes rinkas: Niujorką, Los Andželą, San Franciską ir Sietlą. Kinų investuotojus traukia ir Čikaga, Majamis ir Las Vegasas.

Būtent dėl to ir moka jie didesnę vidutinę kainą. Pernai kinų investuotojai už namą mokėjo vidutiniškai 832 000 JAV dolerių, palyginti su 499 600 JAV dolerių vidurkiu visų užsienio investuotojų kategorijoje.

Priežastys, kodėl kinai investuoja į nekilnojamąjį turtą JAV, yra įvairios: vieni atvyksta gyventi su investuotojo viza; kiti perkasi antrus namus, treti perka nuomai ar perpardavimui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių