Kijevas: Ukrainos ir Rusijos santykiai gerėtų tik grąžinus aneksuotą Krymą

  • Teksto dydis:

Ukrainos ir Rusijos santykių normalizuoti tikriausiai nebus įmanoma, jeigu Maskva negrąžins Kijevui aneksuoto Krymo, antradienį pareiškė Ukrainos užsienio reikalų ministras Pavlo Klimkinas.

P.Klimkinas, tęsiantis dviejų dienų vizitą Japonijoje, taip pat sakė, kad siena tarp Ukrainos ir Rusijos turi būti visiškai uždaryta, siekiant bet kokio sprendinio ginkluotame konflikte tarp Kijevo vyriausybės ir Rytų Ukrainos prorusiškų separatistų.

Ministras pakartojo savo vyriausybės poziciją tuo metu, kai konflikto šalys daugmaž laikėsi trapių paliaubų, paskelbtų pagal praeitą mėnesį Minske sudarytą susitarimą. Tačiau Kijevas teigia, kad kovotojai separatistų tvirtovėje Donecke ruošiasi naujiems susirėmimams su vyriausybės pajėgomis.

„Negalėtų būti nė menkiausios galimybės normalizuoti arba grąžinti į įprastas vėžes Ukrainos ir Ukrainos santykius, jeigu nebūtų grįžta prie ankstesnės padėties ir nebūtų atkurtas visiškas Ukrainos suverenumas Kryme“, – P.Klimkinas sakė žurnalistams Tokijuje.

Rusija tą Juodosios jūros pusiasalį aneksavo beveik prieš metus.

„Būtina išankstinė sąlyga bet kokiam veiksmingam galutiniam sprendiniui – visiškas Ukrainos ir Rusijos sienos uždarymas“, – pabrėžė P.Klimkinas.

„Kadangi viskas, kas destabilizuoja padėtį Donecke ir Luhanske – samdiniai, pinigai, ginklai, sunkioji ginkluotė ir, be abejo, „maištingi“ Rusijos kariai – atkeliavo per Rusijos ir Ukrainos sieną“, – sakė jis.

„Nuo pat pradžių pabrėžėme, kad siekiame taikaus sprendinio. Tačiau Ukrainos teritoriniam vientisumui ir suverenumui apginti naudosime bet kokias priemones“, – perspėjo diplomatijos vadovas.


Šiame straipsnyje: Pavlo KlimkinasKrymaskaras UkrainojeDoneckasMinsko susitarimasluhanskas

NAUJAUSI KOMENTARAI

ir

ir portretas
kaip tie kacholai iš vis įsivaizduoja kažkokius santykius su separatistais, kai Donbase sulygino ištisai miestus ir kaimus, juk ten rusakalbiai kariauja tiesiog už išlikimą, va jai prieš metus be jokių pašalinių valstybių kišimosi, būtų patys protingai diplomatiškai ir aišku principingai dirbę, tai ir Krymą turėtų ir Rytus

komentas

komentas portretas
Ukrainos ir Rusijos santykiai gerėtų tik pakeitus amerikoniska Ukrainos valdzia

Jonas

Jonas portretas
Ale kokie aktyvūs rusų troliai, vien jų komentarai... Vaje, vaje
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių