Keturių šalių lyderiai telefonu aptars Ukrainos krizę

  • Teksto dydis:

Ukrainos, Rusijos, Vokietijos ir Prancūzijos lyderiai trečiadienį tarsis telefonu, kaip įgyvendinama sutartis, turinti užtikrinti taiką tarp Kijevo ir dideles teritorijas Ukrainos rytuose kontroliuojančių prorusiškų separatistų, antradienį pranešė Kijevo vyriausybė.

Šiame pasitarime dalyvaus Ukrainos prezidentas Petro Porošenka, Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas, Prancūzijos prezidentas Francois Hollande'as (Fransua Holandas) ir Vokietijos kanclerė Angela Merkel.

P.Porošenka taip pat kalbėjosi su A.Merkel antradienį, siekdamas „suderinti pozicijas“, sakoma jo kanceliarijos pranešime.

Abu lyderiai taip pat aptarė „Minsko sutarties įgyvendinimo būklę“. Ta taikos sutartis buvo sudaryta Baltarusijos sostinėje tarp Ukrainos vyriausybės ir separatistų, dalyvaujant Prancūzijai, Vokietijai ir Rusijai.

P.Porošenkos biuras nurodė, kad separatistai „vis labiau pažeidinėja paliaubas ir rengia provokacijas“ rytiniame išvystytos sunkiosios pramonės regione, kuriame gyvena apie 3,5 mln. žmonių.

Vokietijos kanclerės biuras nepatvirtino, kad antradienį įvyko pokalbis telefonu tarp Kijevo ir Berlyno, bet užsienio reikalų ministras Walteris Steinmeieris (Valteris Šteinmejeris) paragino abi kariaujančias puses „laikytis paliaubų konflikto zonose savo žmonių labui“.

Kaip nurodo Jungtinės Tautos, nuo ginkluoto konflikto Ukrainoje pradžios 2014 metų balandį žuvo jau per 9 tūkst. žmonių, daugiausiai civilių.


Šiame straipsnyje: Ukrainakaras UkrainojeRusijavokietijaPrancūzijakrizėtelefonas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
kokia čia dar krizė,kai ukrų fašistas porošenka žudo žmones,tai ne krizė,o nusikaltimas

ruskiai

ruskiai portretas
užpuola, uzurpuoja, aneksuoja ir dar su jais tartis?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių