Keturi kandidatai užimti Baltuosius rūmus – „Time“ įtakingiausiųjų 100-uke

  • Teksto dydis:

Keturi pagrindiniai kandidatai, besivaržantys dėl teisės užimti Baltuosius rūmus, buvo įtraukti į žurnalo „Time“ ketvirtadienį paskelbtą įtakingiausių pasaulio žmonių šimtuką.

Demokratų kampanijos favoritė Hillary Clinton (Hilari Klinton) į jį pateko jau 10-ą kartą ir nusileidžia tik JAV prezidentui Barackui Obamai (Barakui Obamai), kuris į šį sąrašą pateko 11 kartų.

Tačiau šįkart H.Clinton buvo įtraukta kartu su savo varžovu Bernie Sandersu (Berniu Sandersu), įvardijančiu save demokratu socialistu, taip pat respublikonų kampanijos favoritu Donaldu Trumpu (Donaldu Trampu) ir nedaug nuo jo atsiliekančiu varžovu Tedu Cruzu (Tedu Krusu).

Penktasis tebekovojantis pretendentas – respublikonas Ohajo gubernatorius Johnas Kasichas (Džonas Keisikas), sugebėjęs laimėti tik savoje valstijoje per pirminių rinkimų kampaniją dėl partijos kandidato titulo – į „Time“ 100-uką nepateko.

Kasmet „Time“ skelbiamame sąraše asmenys nereitinguojami, bet yra suskirstomi į penkias grupės: titanų, pionierių, artistų, lyderių ir ikonų.

Į šimtuką buvo įtraukta lytį pakeitusi amerikietė buvusi atletė Caitlyn Jenner (Keitlin Džener), Holivudo superžvaigždė Leonardo DiCaprio (Leonardas DiKaprijas) ir Britanijos dainininkė Adele (Adel), taip pat mažiau žinomi, bet įkvepiantys veikėjai, tokie kaip 213 metų Nadia Murad – jazidų bendruomenei priklausanti moteris, kuri buvo tapusi džihadistų judėjimo „Islamo valstybė“ sekso verge.

Žurnalas taip pat paminėjo, kurie garsūs žmonės parašė atsiliepimus apie žmones, įtrauktus į šį sąrašą: pavyzdžiui, JAV viceprezidentas Joe Bidenas (Džo Baidenas) apibūdino popiežių Pranciškų, airių rokeris Bono – JAV valstybės sekretorių Johną Kerry (Džoną Kerį), o aktorė Jennifer Lawrence (Dženifer Lorens) – Adele.

Tarp įtakingiausiųjų lyderių taip pat įvardijami B.Obama, Vokietijos kanclerė Angela Merkel, Prancūzijos prezidentas Francois Hollande'as (Fransua Holandas), Rusijos vadovas Vladimiras Putinas ir Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas (Redžepas Tajipas Erdohanas).

Prie jų buvo priskirtas ir Kanados jaunatviškas naujasis premjeras Justinas Trudeau (Džastinas Triudo).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių